“Geri dönüşüm” tepkisi!

 

İlçede 10 gündür toplanmayan çöplerin “milli kayıp” olduğunu dile getirildi:

Karacabey’de yaklaşık 10 gündür geri dönüşüm çöplerinin toplanmaması tepkilere neden oldu. Geri dönüşümlerin “milli servet” olduğuna dikkat çeken ilçe esnafı, yetkilileri göreve çağırdı.

            İlçede geri dönüşüm işi yapan 3 firmanın yüksek maliyetler (işçi, mazot vs.) nedeniyle faaliyetini durdurmak zorunda kaldığı öğrenildi. Geri dönüşüm firmaları, Belediye ya da devletin kendilerini desteklemesini istedi.

            Çok yakında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle “belgelendirme” sisteminin firmalardan Belediye’ye verileceği ve bu durumun da büyük sıkıntılara yol açacağı belirtildi.

İlçenin duyarlı esnaflarından Kemal Tetik, 10 gün toplanmayan ve boşu boşuna yok olmaya yüz tutmuş geri dönüşüm çöplerinin büyük kayıp olduğunu dile getirdi.

            Geri dönüşümlerin milli servet olduğuna dikkat çeken Tetik, “Gerçekten çok yazık. Kaç gündür geri dönüşümler toplanmıyor ve boşu boşuna yok oluyor. Bunlar milli servettir. Göz göre göre bu servetin yok olmasını istemiyoruz. Belediye ya da devletimizden bir şeyler yapmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.