Hacılara sağlık aşısı

Karacabey’den hac ve umreye gidecek olan vatandaşlar, kutsal topraklara gitmeden önce menenjit, grip ve yetişir ise domuz gribi için Mustafakemalpaşa Toplum Sağlığı Merkezi’ne giderek aşısını yaptıracak.
            Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasında, “Şu aşamada menenjit aşısı ve grip aşısı uygulanacaktır. Domuz gribi aşısı henüz gelmediği için yapılama-yacaktır. 14 Ekim Çarşamba günü başlayacak olan aşı uygulaması Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi ve İnegöl, Mustafakemal-paşa, İznik, Yenişehir, Gemlik, Keles, Orhaneli ilçelerindeki Toplum Sağlığı Merkezleri’nde yapılacaktır.
            Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu ve Mudanya’da ikamet eden hacı adayları aşılarını Sağlık Müdürlüğü binasında, Karacabey’de ikamet eden hacı adayları Mustafakemalpaşa’da, Büyükorhan ve Harmancık’da oturan hacı adayları Orhaneli Toplum Sağlığı Merkezi’nde, Orhangazi’de ikamet edenler ise Gemlik’te aşılarını yaptırabilir. Menenjit aşısı, uygulama yerlerine Sağlık Müdürlüğü tarafından verilecektir. Ancak grip aşısını vatandaşlarımız kendileri eczanelerden soğuk zincir kurallarına uygun olarak temin edip yanlarında getireceklerdir” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.