YOLCU 2 !!!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Yolcu Akp’ye yerelde devam ediyoruz. Ele alınan kaldırım taşlı pozlu yol yapımları yerelde de Akp’nin ayetlestirilen “yol yaptik” hizmet anlayışı sürüyor. Devleti karayolu yapımında emperyalist kapitalizme teslim etmenin,halkın paralarını “kul hakkı” yemenin ağababası ile yok etmenin adına “yol yaptık” deniyor, Akp’ce…
Bayram üzeri Bursa caddesinde onarım yapıldı. Bayram yoğunluğunda bunu yapmanın reklamcısı şuydu; “çalışıyoruz, yol (!) yapıyoruz”. Oysa Bursa Caddesi 1 yıl önce yine bir bakım geçirmişti. Belediye bütçesine de ,halkın parasına da “kaldırım taşı” döşeniyordu ama olsundu. Akp yollarının parolası şuydu; “sök-yap”,”sök-yap” …Bunlar yapıldıkça halkın parasına kaldırım taşı döşenirken kimlerin yolları asfaltlaştırılıyordu,acaba? Kaldırım mühendisi deyimi halkımızın çalışmayana verdiği ironik bir deyim. Çalışıyor gibi yapıp “sök-yap” mucidi Akp’nin adını da Yüksek Kaldırım Mühendisi koysak, cuk oturur; zannımca.
Elektrik hatları yer altına alınıyor, güzel ve kentsel açıdan doğru bir çalışma. Yaparken bozmak deyimi de burada da Akp tarafından işlerliğe kavuşuyor. 2 ayı aşkın süredir bekletildi , onarım başladı. Denetim mekanizması sıfır, saldım çayıra, Mevlam kayira. Hatların döşenmesinin ardından hemen yapılmaması araçların yürüyen akşamını zarara uğrattı. Halkımızın yürüyüşü engellendi, üç adım atlama rekorları kırıldı. Kamu hizmet anlayışının olmadığı Akp’nin “Ak’lı pullu” kanıtı. Onarım sonucu ise yakın zamanda Akp’ce yeni bir reklâm kokuyor” ama yol yaptık “.
12 köyümüz ve yazlık bölgeleri ilçemize bağlayan Boğaz yoluna “pansuman tedavi ” yapıldı. Ölüme, yaralanmaya, kazaya yol açacak bu onarım kangrenli hastaya pansuman yaptık,”iyisin, iyisin” demekle eşdeğerdir. En yoğun trafik akışının olduğu dönemde birde neredeyse kaya büyüklüğünde (!) mıcır döşemek hangi akla hizmet ya da akılla mı hizmet diye derin derin düşünüyorsunuz. Elde kaldırım taşları pozlu fotoğraflar ile birlikte mıcır taşlı fotoğrafları merakla bekliyoruz.
Halkımızı hastane, sanayi, kent içine ulaştırmada çaba harcayan minibüsçümüz ile halkımız durak alanlarının işgalinden sıkıntılı. Özellikle Cumhuriyet Alanı çevresindeki durak yerleri işgal altında. Minibüsler durağa giremiyor, insanlar minibüslere yol ortasında binebiliyor. Denetleme mekanizması burada da sıfır. 155’ı ara, müdahale edilsin. Durakların yerini saptayan belediye değil mi? Bundan sonrası Patagonya Belediyesine mi ait? Bursa caddesi ilçe sınırları dışına mı çıkarıldı?
Sıkıntının aynı benzeri hastane bölgemizde de var. Gelişigüzel park etmiş araçlar cankurtaranların giriş ve çıkışını engelliyor. Hastaneye doğuma gelecek bir kadın girene dek çocuğunun 1. Yaş gününü kutlar hale, canını kurtarmaya gelene sene mevlidi okunacak hale gelindi. Ara 155’ı, müdahale edilsin. Belediye ne iş yapar? Kaldırım taşı elde fotoğraf çektirmede!
Trafik kazalarına bir sürü neden var. Akp ile yepyeni bir trafik cinayeti çeşidimiz oldu; damperli kamyon kazaları. Gün geçmiyor ki damperli kamyonların içinde olduğu bir kaza yaşanmasın. Evlere giren, arabalara arkadan vuran damperli kamyon kazaları Yolcu Akp’nin trafik literatürüne kattığı yeni bir kavram.
İlçemizde yapılan yol onarımına ait görselin yanındaki fotoğraftaki çöküntüye bir araç düştü. Bu çöküntünün yeri ise çok ilginç. Akp Genel Başkanının evinin olduğu Üsküdar. Yap-boz çocuklarımızın eğitiminde güzel bir oyun. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin Ulusal varlıkları ve değerleri ne Akp’nin ne emperyalist kapitalist, liberal demokrat, Ab’ci ve Abd’ci oluşumların yaz-boz tahtası değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.