Karacabey Ihlamur Festivali büyük beğeni topladı

Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen Ihlamur Festivali, bu yıl da Yeniköy’de renkli görüntülere sahne oldu. 4 gün süren etkinlikler, on binlerce yazlıkçının katılımıyla gerçekleşti.
İlk olarak Perşembe akşamı, Çalgıcı Mektebi’nin konseri ile açılışı gerçekleştirilen festival, her geçen gün eğlenceyi doruğa taşıdı.
Cuma akşamı Nida Şan konseriyle devam eden konserlerde, hafta sonuna ise İmera damgasını vurdu. Grubun Karadeniz tabanlı şarkılarıyla, tatilcilere unutulmaz bir gece yaşatılırken, Belediye Başkanı Ali Özkan da ailesiyle birlikte konseri izledi.
Konser sonunda, grup üyelerini başarılı performanslarından dolayı tebrik eden Özkan, başarılı çalışmalarının devamını diledi. Etkinliğin son akşamında ise Popstar İkizler verdikleri konserle, Yeniköy’ü şenlendiren bir diğer isim oldu.
Ihlamurlarda Yürüyüş
Karacabey Belediyesi, Ihlamur Festivali kapsamında vatandaşları doğa yürüyüş etkinliğinde buluşturdu. Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da katıldığı halk yürüyüşü ile Yeniköy’den Malkara’ya kadar, ıhlamur ormanlarının içinden gidildi.
Yürüyüşte her yaştan katılımcının olması dikkatlerden kaçmazken, yürüyüşün sonunda ise Karacabey Belediyesi, kurduğu stant üzerinden katılımcılara salçalı ekmek ikramında bulundu.
Yerel ürünler vatandaşla buluştu
Festival kapsamında Karacabey Belediyesi, etkinlik alanında yerel üreticiler için oluşturduğu pazarla birlikte, alışveriş şenliği de başlatmış oldu. Gün boyunca; el ürünlerinden, bahçe meyve ve sebzelerine kadar çeşitli alanlarda kurulan stantlara, ilgi de yoğun oldu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da stantları tek tek dolaşarak, sahiplerine hayırlı işler dilerken, vatandaşların da nabzını tutmayı ihmal etmedi.
Çıtayı her geçen yıl yükseltiyoruz
Başkan Ali Özkan yaptığı açıklamada, “Göreve geldiğimizden bu yana belirlediğimiz ‘3T’ vizyonunun 2 başlığını biz, Yeniköy’de hayata geçiriyoruz. Turizm başlığı altında, aslında tarımı da destekleyen bir organizasyon içerisindeyiz. Bir taraftan Yeniköy’ün adını ıhlamur kokularıyla anarken, bir taraftan da ıhlamur baştan olmak üzere, yerel faaliyetlerle üretilen ürünlerin önemine dikkat çekiyor ve destekliyoruz. Artık pek çok etkinliğimizde, yöresel ürünler pazarımızı kurup, onları halkla buluşturmaya çalışıyoruz. 4 gün boyunca, geceli gündüzlü, dolu dolu geçen bir ıhlamur festivalini daha geride bıraktık. Her sene çıtayı daha da yükseltiyoruz. Seneye inşallah, daha güzel sürprizlerimiz yazlıkçılarımızı bekliyor olacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.