Kurbanlık fiyatları belirlendi

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca kurbanlıkların satış fiyatlarının belirlendiğini açıkladı.
Karaca yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile Karacabey Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin müştereken yaptığı çalışmalarda Kurbanlık büyükbaş (kesme, parçalama dahil) karkas et olarak kg’ı 40 TL, kurbanlık küçükbaş canlı baskül olarak 20-23 TL olarak tespit edilmiştir.
Maliyet hesaplarında çok titiz bir çalışma yapılmış, elimizi vicdanımıza koyarak ve de üreticiye çok az bir kar marjı koyarak, iki tarafında mağdur olmamasına özen gösterilmiştir. Bu fiyatlar Bursa merkez ve ilçelerindeki en düşük fiyatlardır.
Düve kesiminin yasaklanması, yüksek döviz fiyatları ve Kurban bayramına az bir süre kaldığından ithalat zorluğu fiyatların yükselmesine sebep olabilir. İlçe halkımızın son günlere bırakmadan kurbanlıklarını temin etmesini tavsiye ediyoruz.
İlçe halkımızın kazasız, belasız, ağız tadıyla, birlik ve kardeşlik içerisinde bir Kurban Bayram’ı geçirmesini temenni ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.