Yerel seçimlerde ilklerin damgası

Yerel seçimlerde ilklerin damgası
*Karacabey’in 64 köy muhtarlarından 51’i değişirken, siyasal tarihimizde bu güne değin görülmeyen bir ilk yaşandı.
*Belediye Meclisi’nde ilk kez 4 bayan üye görev yapacak.
Karacabey’de 29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinin ardından siyasette yaşanan ilkler dikkat çekiciydi.
İlçe tarihinde ilk kez kıran kırana çekişmeli bir seçim maratonu yaşanırken, tüm adayların iddialı projelerle vatandaşın huzuruna çıkması heyecan vericiydi. Demokratik bir ortamda geçen seçim dönemi sevindirici bulunurken, sonuçların açıklan-masıyla birlikte Karacabey tarihinde bugüne değin görülmeyen ilkler ortaya çıktı.
Özellikle köy muhtarlık seçimlerindeki değişim en dikkat çekici ilklerin başında yer aldı. Karacabey’in 64 köy muhtarından 51’nin değişmiş olması bir hayli düşündürücü bulundu. Yeni muhtarların çoğunun eskilere göre daha genç olmaları, halkın gençlere önem verdiğinin göstergesi oldu.
Orhaniye Köyü’nden 26 yaşındaki Özgür Aydın, Karacabey tarihindeki en genç muhtar ünvanını elde etti.
Belediye seçimleri ise ayrı bir heyecana sahne oldu. Özellikle CHP, MHP ve Saadet Partisi aldıkları oy oranlarıyla ilk kez büyük bir başarıya imza attılar. MHP, 5 bin 317 oyla ikinci parti olurken, 3 bin 706 oy alan Saadet Partisi ise dördüncü oldu. MHP ile Saadet Partisi ayrıca, Belediye Meclisine ilk kez temsilci gönderdi. MHP’nin 5 üyesine karşılık, Saadet Partisi 1 üye ile temsil hakkı kazandı.
Karacabey Belediyesinin en genç Meclis Üyesi AK Partili Samet Karakaşlar oldu. 25 yaşındaki Karakaşlar, Türk siyasi tarihinin de en genç meclis üyesi ünvanına sahip oldu. Yaptığımız araştırmalarda Samet Karakaşlar’dan daha genç bir meclis üyesine rastlanılmadı.
Belediye Meclisi’nde 4 kadın üyenin yer alması en sevindirici etkenlerden biriydi. Karacabey siyasi tarinde geçtiğimiz dönemde DP’den meclis üyesi seçilen Meral Eren, bu yılda AK Parti’den girerek kaldığı yerden devam etti. Eren’in dışında AK Parti’li Nurgül Özatilla ile CHP’den Gönül Avil ve Fatma Mendeş 25 kişilik Belediye Meclisinde yer aldılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.