Her şey Karacabey için!

Her şey Karacabey için!
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, 2009-2010 yılı yapılması planlanan proje ve yatırımlarla ilgili eylem planını kamuoyuyla paylaştı.
Dünkü basın toplantısında 35 maddelik gerçekleştirilmek istenen hizmetleri gerekçeleriyle birlikte anlatan Başkan Koç, “Karacabey’in çehresini değiştireceğiz” dedi.
İlk olarak TOKİ İdaresi işbirliği içinde 1+1 ölçeğinde sosyal konut yapımı, diğer ölçeklerde konut yapımı için arsaların belirlenmesi ve kentsel dönüşüm alanlarının tespit edilmesi ile planlarının hazırlanması çalışmalarına ağırlık vereceklerini duyurdu.
Mevcut Otogar’ın Sağlık Bakanlığı ile temasa geçilerek hastane yeri olarak belirlenmesini istediklerini belirten Başkan Koç, bedelinin ilgili Bakanlıktan tahsili hususlarında gerekli görüşmelerin yapılacağını açıkladı.
Otogarın daha etkin hizmet verebilmesi için Bursa-İzmir yoluna taşınması ve gerekli arsa alımı çalışmalarının hızlandırılacağını ifade eden Başkan Koç, Hamidiye Mahallesi’nde bulunan 2 ve 5 nolu çıkmaz sokakların trafiğe uygun hale getirilmesi yönündeki gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.
Belediye Başkanı Ergün Koç, Karacabey’in çehresinin değişeceğini iddia ettiği proje ve yatırımları şu şekilde sıraladı;
-Karacabey’in içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla, Gölecik su kaynağından kaptaj (su alım tesisi) yapımı hızla yerine getirilecek.
-Özellikle yaz aylarında 20-25 bine ulaşan nüfusu ile Yeniköy ve Malkara’daki içme suyu deposu ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bu nedenle yörede, süratle su alımı noktasında gerekli depolama tesisinin inşa edilmesi yönünde gerekli işlemler yapılacaktır.
-Gölecik’ten Karacabey’e gelen içme suyu boru hattı, 1954 yılında inşa edildiğinden hem teknik bakımdan, hem de sağlık yönünden ihtiyaca cevap verememektedir. Bu bakımdan yaklaşık 14 ile 15 kilometrelik içme suyu boru hattının acilen yenilenmesi sağlanacaktır.
– Yeniköy ve Malkara yerleşim alanlarında oluşan evsel nitelikteki atıkların çevreye uygun hale getirilmesi gerekli olduğundan bu yörede “Paket Arıtma” tesisleri yapılacaktır.
– Yeniköy ve Malkara’nın yöresel turizm merkezlerinden ulusal nitelikteki turizm bölgesine dönüştürülebilmesi için, “Turizm Bölgesi” ilan edilmesi yönünde ilgili bakanlık nezdinde gerekli işlemler sürdürülecektir.
-Yeniköy ve Malkara’da sosyal yaşamı candırabilmek amacıyla, Yeniköy-Malkara-Kurşunlu yolunun Bandırma’ya bağlanması için asfaltlama çalışmalarının yapılması hususunda gerekli kurum ve kuruluşlarla temasa geçilecektir.
-Aynı şekilde Yeniköy ve Malkara’nın Zeytinbağı üzerinden Bursa’ya bağlanması hususunda gerekli alt yapı çalışmalarının yapılması önemlidir. Bu nedenle gerekli kurumlarla temasa geçilerek, hizmetin yapımı yönünde gereken görüşmeler yapılacaktır.
-Karacabey’de doğalgaz çalışmaları 2009 yılında da sürdürüleceğinden buna paralel olarak gerek içme suyu gerekse diğer alt yapı çalışmalarına hızla başlanacaktır.
-Şehir merkezindeki otopark sorununun hızla çözüme kavuşabilmesi amacıyla hükümet binasının arkasındaki otopark yıkılarak yerine daha modern ve ilçeye yakışan otopark yapımı mutlaka sağlanacaktır.
-Karacabey’in düzenli bir şekilde yapılaşması amacıyla mücavir alanların kapsamı gözden geçirilecek ve genişlemesi konusunda gerekli kurum ve kuruluşlarla temas kurulacak.
-Özellikle gençlere sportif alanların ayrılması hususunda bu güne kadar gösterilen çabalara ilaveten yüzme havuzunun da acilen hizmete girmesi konusundaki tedbirler alınacaktır.
-Atatürk Kültür Parkının önünde bulunan ve Orman İdaresine ait olan alanın Belediyeye kazandırılarak düzenlemeye gidilmesi ve Orman İdaresi’nin kendi fonksiyonlarını yerine getirebilmesi amacıyla başka bir alanda tesis yapılması planlanmaktadır.
-Stadyum arkasındaki boş alanlar Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından Belediyeye tahsis edildiğinden bu alana gerekli park ve bahçe düzenlemeleri hızla tamamlanacaktır.
-Yeni Mahalle’nin altında bulunan Hazineye ait 170 dekar alan Belediyeye tahsis edildiğinden bu yörede sponsor firmalarla iş birliğine gidilerek gerekli mesire alanları düzenlemeleri kısa sürede tamamlanacaktır.
-Karacabey merkezinde trafik düzenlenmesine yeni bir yön vermek amacıyla Ziraat Bankası önünden Garanti Bankası önüne kadar olan caddenin her iki tarafı, şehir meydanının tümü, Belediye İşhanı önünden Reno Bayii önüne kadar olan cadde, İbragaz Bayiinin olduğu sokakta otopark yasağının getirilmesi yararlı olacaktır.
-Şehir merkezinde 6 noktada bulunan taksi durağı, 3 noktaya indirilecek ve her bir durakta azami bir araç bulunacak. Diğer araçlar ise, Belediye tarafından belirlenecek bir alanda hizmete hazır biçimde beklemeleri sağlanacaktır.
-Yeni yapılan Adliye Sarayının önüne taksi durağı ihdas edilecektir.
-Öğretmenevi altından Yeniköy çıkışına kadar olan çevre yolunda yamaçlardan yağmur suları ile gelen toprağın önlenmesi amacıyla tal duvar inşa edilecektir.
-Atatürk Parkı bitişiğinde bulunan ve halkı rahatsız eden çöp depolama alanı iptal edilecek, çöpler her gün düzenli bir şekilde Bursa Büyükşehir Belediyesi Hamitler Çöplüğü’ne taşınacaktır.
-Karacabey’in güzel bir görünüm kazanması düşüncesiyle, Bursa-İzmir yolu üzerindeki Köprülü Kavşak ışıklandırılacaktır.
-Sanayi ve sanayicinin ilçeye kazandırılması amacıyla elektrik tesisatının yer altına alınması için TEDAŞ’la işbirliği çalışmaları sürecek.
-Bursa-Bandırma yolu üzerinde Soğan Pazarı’nın Karacabey’e bağlantısını sağlayan yolda köprülü kavşak yapımı sağlanacaktır.
-Yeniköy ve Malkara’yı cazip yerleşim yeri gösterebilmek amacıyla rüzgar enerjisine dayalı santral inşa edilecek.
-Yeniköy mesire alanı Belediyemize tahsis edildiğinden bu alanda gerekli düzenleme yapılması için çalışmalar hızlanacak.
-Malkara-Yeniköy arasına yapılan balıkçı barınağı yüzünden kıyı kenarı her geçen gün değişmekte ve Malkara yöresindeki alanlar denize kaymaktadır. Bunun önlenmesi için gerekli kurum ve kuruluşlarla temasa geçilerek, deniz üzerinde gerekli çalışma yapılması sağlanacaktır.
-Yeniköy-Malkara arasında inşa edilen balıkçı barınağının yat turizmine uygun hale getirilmesi için gerekenler yapılacaktır.
-Başta Mecidiye, Gazi ve Şirinevler mahallelerinden başlamak üzere yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesi ihtiyaca cevap veremediğinden süratle yenileştirilecektir.
-Yeniköy’deki mesire alanına otopark yaratabilmek ve mevcut pazar yerini genişletebilmek amacıyla pazar yeri değişikliğine gidilecektir.
-Şehir merkezinde otopark sorununu çözebilmek amacıyla tahıl dükkanları yıkılarak yıkılarak yerine 3 katlı otopark yapımı sağlanacaktır.
-Gölecikten gelen kaynak suyundan azami oranda yararlanabilmek amacıyla mevcut su deposunun yanında ilave 4 bin tonluk su deposu yapılacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.