Yeniköy’de Karadeniz Fırtınası

Karacabey Belediyesi’nin Yeniköy’de düzenlediği 1.Kültür, Sanat ve Ihlamur Festivali’nin beşinci gününde, ilçenin özellikle Boğaz, Bayramdere ve Kurşunlu köylerinde yaşayan Karadenizliler unutulmayacak bir gece yaşadı.
Dokuz güne yayılan festival eğlencelerin her günü Yeniköy halkının coşkusuna tanık olurken, beşinci gün programı balıkçı teknelerinin denize açılmasıyla start aldı. Önceki akşam Marmara Denizi’ne açılan balıkçılar arasında en fazla balık tutmayı başaranlara ödül verileceği açıklandı.
Karadenizliler Gecesi, Karadenizli gençlerden oluşan Grup Sisdağı’nın tempolu parçalarıyla coşku dolu saatlere yol aldı. İsmail, Ünal ve Önder Bektaş ailesinin kurduğu Sisdağı’na ailenin başarılı solisti Ayşenur eşlik etti. Güzel sesini, yaşından beklenmeyen yorum becerisiyle süsleyen Ayşenur, tüm Karadenizliler’e uzun süre horon oynatmayı başardı. Bunu Önder Bektaş’ın “Kolbastı” oyun havasıyla başlayan programı izledi.
Gecenin güzel görüntüleri arasında plaket töreni de yer aldı. Yeniköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ayhan Çolak, Yeniköy’ü tatil beldesi kimliğine kavuşturan Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’a başarılı hizmetlerinden dolayı bir teşekkür plaketi sundu. Başkan Koç, törende yaptığı kısa konuşmada Yeniköy’deki piknik işletmesinin Belediye’ye verilmeyişini ve bazı çevreler tarafından kameriye yapımının engellenmesini eleştirdi.
Koç, ”Onların akıllarından bile geçirmediği hizmetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Önümüze takoz gibi çıkanları da Yüce Allah’a havale ediyorum.”dedi.
Gecede Yeniköy’de en fazla ıhlamur toplamayı başaran genç üretici Celal Sevinç’e Karacabey Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Raif Kayacan plaket verildi. Sevinç’in Kayacan’a armağanı da bir torba dolusu ıhlamur çiçeği oldu.
Coşku fırtınasının estiği Karadenizliler Gecesi’nin finalinde, Trabzon’dan gelen kemençe üstadı Serdar Kumaş’ın seslendirdiği türküler izleyenleri büyüledi. Kemençe ve Grup Sisdağı orkestrasının hızlı ritimleriyle, deniz önündeki çim pist bir anda Karadenizliler’in yürekten gelen kıpırtılarına tanık oldu. Belediye Başkanı Ergün Koç ve eşi Behiye Koç’un da eşlik ettiği horon havaları birbirini izlerken, dostluk, sevgi, birlik ve beraberlik duygularının yaşandığı coşkulu gece havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.