Yaratıcılığı yok ediyoruz!

Yaratıcılığı yok ediyoruz!
*Kaymakam Dursun Balaban, konferansa ilgi göstermeyen veli ve öğretmenleri haklı olarak eleştirdi. Balaban, “Geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımızı ilgilendiren önemli bir etkinliğe veli ve öğretmenlerin duyarsız kalması üzüntü vericidir. Umut ediyorum ki, bir daha böyle durum yaşamayız” dedi.
Karacabey Belediyesi ile Karacabey İşadamları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Neden Üstün Yeteneklilerin Eğitimi” konulu konferansa ilgi gösterilmemesi eleştirilere neden oldu.
Önceki gün Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katılan Kaymakam Dursun Balaban, başta veliler olmak üzere, yöneticilerin ve öğretmenlerin ilgisizliğinden yakındı.
Belediye Başkanı Ergün Koç, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, meclis üyeleri ile az sayıda velilinin yer aldığı konferans öncesi konuşan Kaymakam Balaban, salonun boş olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Kaymakam, veli ve öğretmenleri eleştirdi
Kaymakam Dursun Balaban, “Bugün bu salonu tıklım tıklım görmek isterdim. Geleceğimizin teminatı dediğimiz çocuklarımızı ilgilendiren önemli bir konuya duyarsız kalan veli ve öğretmenleri kınıyorum. Çocuklarımıza daha çok değer verilmesi gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve veliler öncülük etmeliydi. Çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. Umut ediyorum ki, bir daha böyle üzücü bir durumla karşılaşmayız. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçen Karacabey Belediyesi ile KARSİAD’a teşekkür ediyorum” dedi.
Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Federasyonu Başkanı Metin Uzun, konuşmacı olarak katıldığı seminerde, konuklara çarpıcı bilgiler verildi.
Şefkat en kutsal duygudur
Ailelerin bilinçsiz eğitimi nedeniyle çocuklardaki üstün yeteneklerin kaybolduğuna dikkat çeken Metin Uzun, “Bilgisiz davranışlar, çocukların benliklerini kaybetmelerine neden oluyor. Ailelerin çocuklarına sevgiden de önemli olan şefkati daha fazla göstermeleri gerekiyor. Çünkü şevkat kutsal ve karşılıksız bir duygudur. Çocuklarımıza daha çok değer vermek zorundayız. Onların üstün yeteneklerini ortaya çıkarmalarını sağlamayız. Çocuklarımızın sınırsız dünyasına sınır koymamalıyız. Farkında olmadan yapılan bu yaklaşımlarla aslında bizler, yaratıcılık katiliyiz.Atatürk’ün de dediği gibi, muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsa, bu ancak, üstün yetenekli çocuklarımız sayesinde olacaktır” diyerek konuya ışık tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.