Tophisar turnuvasında heyecan dorukta

Tophisar turnuvasında heyecan dorukta
Karacabey Tophisar Köyünde 7.si düzenlenen “2009 Köyler ve Amatör Kulüpler Arası Bahar Futbol Turnuvası” grup maçları sona erdi.
Karacabey Tophisar Köyünde 7.si düzenlenen “2009 Köyler ve Amatör Kulüpler Arası Bahar Futbol Turnuvası” grup maçları sona erdi.
05 Mayıs’ta başlayan turnuvanın grup maçlarına Bandırma köyleri damgasını vurdu. 3 grupta 21 takımın mücadele ettiği turnuva nefesleri keserken, çeyrek finale yükselen takımlar şu şekilde oluştu;
1.Grupta; Doğa birinci, Debleke ikinci olurken, İsmetpaşa grupta en iyi üçüncüler arasında yer aldı.
2.Grubu Yeni Yenice zirvede tamamlarken, Çavuşköy ikinci ve Yenisarıbey’de en iyi üçüncü oldu.
3.Grubun birincisi Aksakal Belediye ile ikinci Hamidiye köyleri çeyrek finale yükselmeyi başardı.
Turnuvada çeyrek finale kalan takımların genel performansları şu şekilde değerlendirildi;
Doğa Köyü, turnuvanın bu yılki sürpriz takımı herkesi yanılttı. Tam anlamıyla takım oyunu oynuyorlar. Gol Krallığına aday oyuncuları Gökhan, Enes ve Emin dikkat çeken futbolcular oldu. Doğa, gruptaki bu başarısı ile bir anda şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri konumuna geldi.
Aksakal Belediye; Bandırma Amatör Liginde mücadele eden takımın önemli oyuncularından Çağrı dikkatleri üzerinde topladı. Şampiyonluğa oynuyorlar.
Yeni Yenice; Taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Tüm köy halkı takımla bütünleşerek turnuvaya renk katıyor. Finale kadar gidebilirler. Seyircileri muhteşem. Teknik Direktör Nihat Çetinkaya takımda önemli bir yere sahip.
Debleke; Geçen yılın şampiyonu, bu kez grupta Doğa’nın gölgesinde kaldı. En önemli golcüleri Gökhan’dan uzun süre uzak kaldılar. Halil İbrahim onun yokluğunu kapatmaya çalışsa da Gökhan’ı grup maçlarında çok aradılar. Bu yılda şampiyonluğun en önemli adayı konumundalar.
Çavuşköy; Kaptanları Kerimcan’ın liderliğinde grup maçlarına çok iyi başladılar fakat son 2 maçlarını kaybedince ikinci oldular. Onur, Erdi ve Hasan dikkat çeken oyunculardı.
Hamidiye; Grubunda sessiz sedasız ve tam anlamı ile centilmence mücadele eden bu takım alkış topladı. Kaptanları Kemal’in önderliğinde grubu 2.olarak bitirdiler.
1.Grubu üçüncü olarak tamamlayan İsmetpaşa’da baba-oğul olarak oynayan Zafer ve Özer, takımı Ahmet’in yokluğunda çeyrek finale taşımayı başardılar.
Turnuvanın en yaşlı takımı Tophisar Veteranları; Kadrosunda 49 yaşında iki, 40 yaş üstü üç, 35 yaş üstü 2, ve diğer oyuncuları ise 30 yaş üstü olan bu takım turnuvanın 15 yaşındaki en genç oyuncusu ile de dikkat çekti.
En genç oyuncu Tophi-sarspor’dan 15 yaşındaki Alpay İnce oldu. Oynadığı futbolla göz dolduran Alpay İnce, daha şimdiden tüm dikkatleri üzerine çekti
Turnuvanın en yaşlı oyuncusu Tophisarspor’lu Settar Güneş. 49 yaşındaki futbol aşığı Güneş, ilerlemiş yaşına karşın turnuvada kalede, savunmada, orta saha ile hücumda oynayan tek oyuncu olmayı başardı.
Turnuvada en iyi Antrenör, herkes tarafından Yeni Yenice Sorumlusu Nihat Çetinkaya kabul edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.