Toki Şht. Yzb. Erhan Kındır İ.O. Estonya yolcusu

TOKİ Şehit Yzb. Erhan Kındır İlkokulu proje ortağı olduğu Erasmus+ KA2 projesi kapsamında diğer dört ortağı olan Polonya, İtalya, Romanya ve Estonyalı ortakları ile buluşmak üzere Estonya´nın Tartu şehrine gitti.
Sosyal yaşamda sürdürülebilir üretim ve tüketim konulu KA2 projesi kapsamında TOKİ Şehit Yzb. Erhan Kındır İlkokulu’ndan Okul Müdürü Erbay Köse, Proje Koordinatörü Musa Öztürk, Sınıf Öğretmeni Güray Yılmaz ve İngilizce Öğretmeni Gökselin Bahar Hayal ile Şevnur Karadağ, Tuananur Aydın, Göktürk Kanlı ve Deniz Özsu isimli dört öğrenci bir hafta boyunca sürecek ´İklim Değişikliği ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları´ konulu çalışmaların yürütüleceği Estonya’nın Tartu şehrinde bulunacak.
Okul Müdürü Erbay Köse, “Proje kapsamında daha önce Polonya, İtalya ve Romanya da etkinliklere katılım sağlamıştık. Bu yılda projemizin diğer bir ayağı olan Estonya Tartu şehrindeki Ortağımız Tarto Erakool´un ev sahipliğinde gerçekleşecek ve bir hafta boyunca sürecek Workshoop ve etkinliklere katılım sağlayacağız. Bu proje sayesinde öğrencilerimizin başka ülkelerdeki eğitim ve öğretimi, sosyal yaşamı yakından tanıma şansı sunduğumuz için çok gururluyuz. Aynı zamanda onlara da kendi ülkemizi, yaşadığımız şehri ve güzellikleri tanıtma imkanı da bulduğumuz için ayrıca gururluyuz” dedi.
6-10 Kasım 2017 tarihleri arasında sürecek bu çalışmalar sonunda TOKİ Şehit Yzb. Erhan Kındır İlkokulu 11 Kasım 2017 Cumartesi günü Türkiye’ye dönecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin; “Bu projeler sayesinde okullarımızdaki öğrenciler başka ülkelerdeki okulları görme ve o ülkelerdeki öğrencilerle tanışma fırsatı yakalıyorlar. Tekrar ülkemizi ve ilçemizi temsil etme ve yurt dışında tanıtma fırsatını yakalamış olan başta okul idarecilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.