Eğitim Bir-Sen’den Karacabey’e çıkarma

Bursa Memur Sen ve Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker Karacabey’deki okulları ziyaret ederek yeni atanan idarecilere başarılar diledi.
Kurumlarında yeni göreve başlayan idarecileri ziyaret eden Şeker Öğretmen Evi’nde verilen tanışma ve istişare toplantısına da katıldı. Toplantıda Karacabey Memur Sen ve Sağlık Sen Temsilcisi Fatih Alpaslan ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Abdullah Gürbüz ve yönetim kurulu üyeleri, Şube müdürleri ve Eğitim Bir-Sen üyesi idareciler hazır bulundu.
Şeker, “İdareciliğe yeni görevlendirilen üyelerimize hizmetleri şimdiden hayırlı olsun. Ziyaret ettiğimiz okulların çehresinin değiştiğini fiziki donanımlarının tamamlandığını kurumsal barışın ve ekip ruhunun oluştuğunu gördük. Bunu sağlayan idarecilerimizi kutluyorum bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum” dedi.
Gündemdeki konulara değinen Şeker, ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini ve her zamankinden daha fazla kenetlenmeleri gerektiğini ve Memur Sen’in 1 milyon üyesi ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ve her kırılma anında devreye girerek halkın yanında ve hakkı savunduklarını söyledi.
Bakanlığın yayınladığı Öğretmen Performans Değerlendirmesini de eleştiren Şeker, bunun kabul edilemez bir uygulama olduğunu belirtti. Şeker, “Hiç bir kurumda memurlar muhatapları tarafından değerlendirilmezken, Suçlu polise, hasta doktora, tutuklu hakime not vermezken 18 yaşından küçük olan çocukların neyi niçin yapacaklarını bilemezken öğrencinin öğretmene not verecek olmasının izahi mümkün değildir biz bunu kabul etmiyoruz. Bakanlığın pilot illerde başlattığı ve daha sonra durduğu bu uygulamanın tamamen rafa kaldırılması gerekir. Kariyer basamaklarına ölçü olacak bir uygulamayı başlatmak istiyorsa MEB öğretmenin hizmetine bakarak karar vermelidir” dedi.
Yeni yayınlanan MTSK yönetmeliğini de eleştiren Şeker, öğretmenlerin bütün gün sınavın sorunsuz olarak yapılması için çalıştıklarını karşılığında alınan ücreti sonuna kadar hak ettiklerini ancak bakanlığın nedense bu ücretleri yarı yarıya düşürdüğünü söyleyerek, “Bu uygulama yanlıştır ve Sınav komisyonlarında görev alanlara hak ettikleri ücretlerin fazlasıyla verilmesi gerekir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.