TİGEM, büyük öneme sahiptir!

Tarım Bakanı Mehdi Eker’den, Karacabey Tarım İşletmesi’ne övgüler:
Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret eden Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Karacabey Tarım İşletmesi’nin Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu açıkladı.
TİGEM’deki çalışmaları yakından görmek ve son gelişmelerini yerinde izlemek istediğini dile getiren Eker, ‘Tarımsal Üretim Havzaları Destekleme Modeli’ ile adeta Türkiye’nin topraklarının tomografisini çektiklerini söyledi.
            Bakan Eker, Türkiye’nin meyve sebze, hayvancılık ve zeytin gibi konularda Bursa’ya özel önem verdiklerini kaydetti. Özellikle kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi projesinin en başarılı olduğu illerden birinin Bursa olduğunu hatırlatan Bakan Eker, burada başlatılan projelerin akışını görmek için ziyarete geldiklerini ifade etti.
Tarıma dayalı sanayinin yada tarım ürünlerinin paketlenmesini, soğuk hava depolarını kurmak suretiyle çiftçinin ürününü daha iyi değerlendireceği tesisleri desteklediklerini belirten Eker, “Bursa bu konuda en başarılı illerimizden birisi. Tarımla ilgili diğer alt sektörlerdeki gelişmeleri, hem de konularla ilgili ortaya çıkan sorunları değerli valimizle, milletvekillerimizle ve tarım müdürlüklerindeki mesai arkadaşlarımızdan görüş alışverişinde bulunmak için bugün buradayız. Karacabey Tarım İşletmemiz yine Türkiye’de önemli bir yere sahip. Oralardaki çalışmaları da yakından görmek, hem de oralarla ilgili son gelişmelerini yerinde izlemek istiyoruz.” diye konuştu.
Geçtiğimiz hafta Türkiye’de tarımla ilgili Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini başlattıklarını vurgulayan Bakan Eker, şöyle devam etti: ‘Türkiye Tarımsal Üretim Havzaları Destekleme Modeli’ni geçtiğimiz hafta açıkladık. Burada onunla ilgili yine bir takım görüş alışverişinde bulunacağız. 527 milyon veri ile Türkiye’nin tarımsal üretim haritasını, hatta tabiri caizse Türkiye’nin topraklarının tomografisini çektik. Her iki bucuk dönümlük alanda Türkiye topraklarında ne yetişir. Ama bu yetişme verimlilik anlamında, en verimli ne yetişir. Bunları biz çıkardık. Bunların tanıtım toplantıları bölgelerde düzenleniyor. Onunla ilgili de burada görüşmelerde bulunacağız.”           

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.