THK’dan SYDV’ye 18 bin 223 TL

THK’dan SYDV’ye 18 bin 223 TL
Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi, 2007 yılı kurban derilerinden elde ettiği gelirin yüzde 50’si olan 18 bin 223 TL’yi Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na bağışladı.
THK Karacabey Şube Başkanı Kemal Tetik, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bozan ve Şube Saymanı Mustafa Cumhur Avcı ile birlikte 2007 yılında toplanan derilerin yüzde 50′lik kısmı olan 18 bin 223 liralık çeki Kaymakam Dursun Balaban’a verdi.
Derilerin toplanmasında kendilerine büyük destek veren Kaymakam Dursun Balaban’a Jandarma ve Emniyet görevlilerine de teşekkür eden THK Karacabey Şubesi Başkanı Kemal Tetik, “2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’na göre kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisi Türk Hava Kurumu’na verilmiştir. Ayrıca zekat ve fitre gelirlerimiz de oluşmaktadır. Biz bu gelirlerin giderlerden arta kalan kısmının yüzde 50’sini Mahalli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na veriyoruz. Geri kalan yüzde 50’lik kısmı da Türk Hava Kurumu, Türk Kızılay Derneği, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile Türkiye Diyanet Vakfı’na paylaştırılıyor. Biz 2007 yılı’nda oluşan paylardan toplam 18 bin 223 TL’yi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na verdik” dedi.
Tetik, vatandaşlarımızın THK’yı sadece deri toplayan bir kurum olarak bildiğini, fakat havacılık konusunda da farklı alanlarda eğitimler verdiklerini belirtti. Tetik, THK’ya desteklerinden dolayı başta Kaymakam Dursun Balaban olmak üzere tüm Karacabey halkına teşekkürlerini iletti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.