Sütün iyiliği ülkeleri kucaklıyor

*Karacabey'de önceki gün dördüncüsü düzenlenen, “Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi”nin ülke sınırlarını aşması, yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda konuğa ev sahipliği yapması haklı bir gururu da beraberinde getirdi.

Sütaş'ın katkılarıyla, Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Danimarka'nın Kold College tarafından düzenlenen “4. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi”nde bu yıl, “Sütün İyiliği” teması işlendi.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan Öğrenci Kongresi'nde biri yurtdışından 12 sunulu, 35 poster bildiri olmak üzere toplam 47 öğrenci bildirisi yer aldı.
Danimarka Sütçülük Koleji Müdürü Hans Skjerning'in başkanlığında yapılan “AB ülkelerinde mesleki eğitim sistemi” konulu panelde ise, Danimarka, Fransa, Slovenya ve Makedonya'daki mesleki eğitim sistemleri katılımcılara anlatıldı.
Yoğun ilginin yaşandığı etkinlikte; Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, Danimarka Kold Koleji Müdürü Hans Skjerning, Aksaray Üniversitesi MYO Müdürü Doç. Dr. Necmettin Şahin, KMYO Süt Topluluğu Başkanı Çiğdem Tekayaklı, Aksaray TBMYO Süt Topluluğu Başkanı Sibel Düzgün ile Fransa ve Makedonya'dan yetkililer, süt ve süt hayvancılığı konularında önemli bilgiler paylaştı.
Programa ayrıca Kaymakam Ahmet Yurtseven ve Belediye Başkanı Ergün Koç'un yanı sıra, Aksaray, Niğde, Bingöl ve Namık Kemal Üniversiteleri ile Danimarka, Slovenya, Fransa ve Makedonya'dan öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Eğitimde işbirliği çok önemli!
Eğitimde işbirliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel, “Akademik eğitim alamayan öğrenci ve müstahsillerimize eğitim vermeyi görev sayıyoruz. Dördüncüsü yapılan Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi artık ülke sınırlarını aşmış durumda. Süt Topluluğu öğrencilerimiz giderek büyük işlere imza atıyor. Gurur verici çalışmalar yapıyor.
Bu organizasyonun Karacabey Meslek Yüksek Okulu ile sınırlı olmaması yurt içi ve yurt dışından gelen öğrencilerle zenginleştirilmesi mutluluk vericidir. Salona sığmayıp dışarı taşan ilgi nedeniyle teşekkür ederiz. Kongremizin, hayvancılığın gelişmesi adına tüm ülkeye örnek olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Sütün iyiliği teması
Kongrenin ev sahiplerinden Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak ise, “Bu yıl uluslararası boyut kazanan IV. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi'nde insan sağlığı için en değerli gıda olan sütün üretimi, işlenmesi ve tüketimi, süt hayvancılığı ve süt teknolojileri konularında bilimsel çalışmalar yer alacak.
Yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı olarak elde ettikleri bilgileri paylaşabileceği ve fikir alışverişinde bulunabileceği Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi ile ulusal ve uluslararası işbirliğini artırmayı hedefliyoruz.
Kongremize büyük destek veren U.Ü. Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile 17 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğü eğitim faaliyetleri ile süt sektörüne bilgili ve nitelikli çalışan kazandıran Sütaş'a çok teşekkür ediyorum.
'Sütün İyiliği' temasıyla düzenlenen 4. Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi'nde bu yıl biri yurtdışından 12 sunulu, 35 poster bildiri olmak üzere toplam 47 öğrenci bildirisi yer alacak” diye konuştu.
Poster bildiriler ziyafeti ile sona eren dörtlük dörtlük kongrenin mutluluğu, Karacabey Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen kokteyl ile taçlandırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.