Dünya Süt Günü’nde büyük derbi

SÜTAŞ çalışanlarına yönelik 24 Nisan'da start alan ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen, “Geleneksel Süt Kupası Halı Saha Futbol Turnuvası”nda grup maçları tüm hızıyla devam ederken, Dünya Süt Günü olarak kutlanan 21 Mayıs'ta (yarın) dev bir karşılaşma oynanacak.
Sütaş çalışanlarınca, “Büyük derbi” olarak görülen Güvenlikspor-İdarisarayspor mücadelesine bir gün kala her iki takım da hazırlıklarını sürdürüyor.
Güvenlikspor, bugün basına kapalı yaptığı son antrenmanın ardından tır parkında kampa girdi. Diğer yandan, İdarisaray ise helikopter pistinde yaptığı Antrenmanın ardından sarayına çekilerek maç saatini beklemeye başladı.
İdarisaray takımında verilen izin süresi dolduğu halde memleketinden dönmeyen Talha Eyice'nin yokluğu teknik heyeti kara kara düşündürürken, hafif sakatlığı bulunan Ali Deniz'in revir doktoru Orhan Yücel nezaretinde düz koşulara başladığı ancak, oynayıp oynamayacağının maç saatinde belli olacağı söylendi.
Büyük Başkan Rafet Tanrıverdi'nin görevinden ayrılıp Sezgin Sönmez'in başkan olduğu İdarisarayspor, geçen yılki turnuvada hiçbir başarı elde edememişti. Takımının kendisinden habersiz şaibeli maçlar oynadığını iddia ederek istifa etmek zorunda kalan Sönmez'den boşalan koltuğa bu yıl para babası olarak bilinen A.Hakan Tanyolaç oturdu.
İdarisaray'ın Onursal Başkanı Rafet Tanrıverdi ile yıllarca birlikte çalışarak tecrübe edindiğini belirten Başkan Tanyolaç, Dünya Süt Günü'ne yaraşır süt gibi bembeyaz bir maç oynanması dileklerinde bulundu. Tanyolaç, “Geçmişte üzerimizde kalan olumsuz görüntüyü silerek centilmenlik kupasını da alacağız” dedi.
Güvenlikspor Başkanı Berhan Şen ise, yeni kurulmuş bir kulüp olarak turnuvaya ikinci kez katıldıklarını belirtti. Şen, “Geçen yıla göre daha iyi bir takım oluşturduk. Tüm takımlar ne kadar iddialı ise, biz de onlar kadar şampiyon olmayı istiyoruz.
Güvenlikspor'un bağrından çıktığına inandığımız Rafet Tanrıverdi'yi bu önemli maçta aramızda görmek istiyoruz” diye konuştu. Başkan Şen son olarak da, bu anlamlı günde her iki takıma başarı diledi.
Öte yandan önemli bir eksiği bulunmayan Güvenlikspor'da, bir önceki maçta gösterdiği agresif tavırlar nedeni ile tepkileri üzerine çeken Eren Uludağ'ın, terapist eşliğinde çalışmalara devam ettiği öğrenildi.
Karşılaşmanın 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nde oynanması ise, fabrikada ayrı bir heyecana neden olurken, maçı izlemeye gelen taraftarlara Güvenlikspor Başkanı Berhan Şen'in meyveli süt dağıtılacağı da gelen haberler arasında.
İspanyolların dünya devi Real Madrid'in sahası olan Barnebao Stadını andıran Karpet Halı Saha Tesisleri'nde, Türkiye saatiyle 20.00'de başlayacak müsabakada, İtalyan hakem Pierluigi Collina'nın veliahtı olarak gösterilen Şaban Çolak'ın düdük çalacağı belirtildi. Karşılaşmanın ayrıca, 35 ülkede naklen yayınlanmayacağının da altı çizildi. Derbi maçta bilet fiyatlarının ise “Her yer beleş” olduğu kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.