Sütaş’a Sabancı’dan transfer

Sütaş’a Sabancı’dan transfer
*Türkiye süt ve süt ürünleri sektörünün öncüsü SÜTAŞ A.Ş’nin Genel Müdürlüğü’ne Hasan Tulgar getirildi.
Türkiye süt ve süt ürünleri sektörünün bir numaralı lideri SÜTAŞ A.Ş’nin yeni Genel Müdürü Hasan Tulgar oldu.
Çalışma hayatına 1982 yılında Demirören Grubu’nda başlayan Tulgar, izleyen yıllarda Efes Pilsen ve Sinai Yatırım ve Kredi Bankası’nda görev yaptı.
Tulgar, 1988’de Marsa Margarin Sanayi A.Ş.’de İş Geliştirme ve Yatırımlar Müdürü olarak başladığı üst düzey yöneticilik kariyerine, Marsa Kraft Jacobs Suchard’da İş Geliştirme ve Finansman Grup Müdürü olarak devam etti.
Kısa bir süre Fruko Tamek’te (Pepsi Cola) Teknik ve Mali Genel Müdür Yardımcılığı yapan Tulgar, 1995 yılında Koç Grubu’na katıldı.
Koç Grubu bünyesinde 1997 yılında üstlendiği SEK (Süt Endüstrisi Kurumu) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevini 2003’e dek sürdüren Hasan Tulgar, aynı yıl Sabancı Holding’e geçerek GıdaSA Çiftlik İş Birimi Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.
Kısa süre once Sabancı Grubu’ndan ayrılan Tulgar, 28 Haziran 2007’de Sütaş Genel Müdürlüğü görevine atandı.
Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği ile Fizik Bölümü mezunu olan (1979) Hasan Tulgar, makine mühendisliği yüksek lisansını da yine aynı üniversitede tamamladı. Tulgar, 1986 yılında da İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Hasan Tulgar, evli ve iki çocuk babası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.