Süne mücadelesine ilaçlama koşulu

Süne mücadelesine ilaçlama koşulu
Karacabey Ticaret Borsası ile İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde dün, “Buğdayda Süne Zararlısı ve İlaçlama Teknikleri” konulu panel düzenlendi.
Ticaret Borsası Konferans Salonu’ndaki programa AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fikret Keskin, Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca ile köy muhtarları katıldı.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, yaptığı açılış konuşmasında, süne ile mücadelenin önemli olduğunu belirterek, katılımcılara dikkat çekti.
İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan ile Bursa Tarım Müdürlüğü İl Koordinatörü Harun Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldıkları panelde, süne zararlısıyla ilgili bilgiler verilirken, ilaçlamanın önemine değinildi.
İl Koordinatörü Harun Öztürk, sünenin yoğunluğa işaret ederek, bazı bölgelerde parazitlenmenin yüksek olduğunu anlattı. Süneyle mücadele de tüm çiftçilerin 1 hafta içinde ilaçlama yapmasını isteyen Öztürk, verimin ancak bu şekilde sağlanabileceğini kaydetti.
İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan ise, buğdaydan istenilen kazancın sağlanmasının ilaçlamaya bağlı olduğunu belirtti. İlaçlama yapmayan çiftçilerin, diğer üreticilere de zarar verebileceğine dikkat çeken Erdoğan, muhtarlardan konuya ışık tutmasını istedi.
Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, ofislerin yakın sürede açılacağını vurgulayarak, süne ile iyi mücadele edildiği takdirde, Karacabey buğdayının çok kaliteli olduğunu savundu.
Ofis Müdürü Ömer Güncü, Haziran’ın ilk haftasından itibaren buğday alım politikasının belirleneceğini belirterek, üretici kartı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ile kaliteli ürünlerin alınacağını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.