Sosyal Güvenlik Merkezi’ne Belediye desteği

Karacabey’deki vatandaşların sosyal güvenlik kurumlarından daha iyi hizmet alabilmeleri için ilçeye Sosyal Güvenlik Merkezi kuruluyor.
Bursa’nın Sosyal Güvenlik Merkezleri projesi için pilot bölge olarak seçilmesinden sonra, Karacabey’de kurulması planlanan hizmet merkezi için yer arayışına Belediye Başkanı Ergün Koç son verdi.Başkan Koç, devlet kurumları arasında koordinasyon ve iş birliğinin önemine işaret ederek, Karaca İş Merkezi’ndeki büroların Karacabey Sosyal Güvenlik Merkezi için “süresiz tahsis” edileceğini açıkladı.
Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Adnan Kaçan, İnşaat ve Emlak Departman Şefi Ender Geyimer, BESOB Başkan Vekili Hüseyin Köse, Karacabey Esnaf Odaları Başkanları ve Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren dün Başkanı Ergün Koç’un makam odasında buluştu. SGK İl Müdür Yardımcısı Adnan Kaçan, ülke çapında kurumlaşma açısından Bursa’nın pilot bölge seçildiğini hatırlatarak, Karacabey, İnegöl, M.Kemalpaşa, Mudanya, Gemlik, Yenişehir, İznik ve Orhaneli’de birer sosyal güvenlik merkezi açılacağını belirtti.
Belediye Başkanı Ergün Koç, devletin tüm kurumları arasında koordinasyon, iş birliği ve karşılıklı desteğin sağlanması gerektiğini kaydetti. Bu konuda Karacabey Belediyesi olarak sosyal güvenlik hizmetlerinin sağlıklı ve daha etkili yürütülmesi amacıyla, Sevgi Yolu üzerindeki Karaca İş Merkezi’nde bulunan bazı büroların Sosyal Güvenlik Merkezi’ne süresiz tahsis edildiğini açıklayan Koç , “Bizim düşüncelerimizde devlet kurumları arasında ayırım yapmak yer almaz. Devlet kurumlarının halkımıza en iyi hizmeti vermesi ve buna da tüm kurumların yardımcı olması gerekir.”diye konuştu.
Belediye’nin süresiz yer tahsisine teşekkür eden SGK İl Müdür Yardımcısı Adnan Kaçan, Karacabey’deki Sosyal Güvenlik Merkezi’nin birkaç ay içerisinde faaliyete geçeceğini ve 20 personel ile Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı ve Yeşil Kartlılara hizmet sunacağını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.