OKS bugün açıklanıyor

Ortaöğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasına saatler kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, bu yıl tam puan alan öğrencilerin sayısının artacağını belirtiyor
OKS ile öğrenci alan çok sayıda okul türü bulunuyor. Fen liseleri de bu çeşitler arasında gözde okullardan.
Bu yıl çok sayıda öğrencinin tam puan alması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri de 100’ün üzerinde soruların tamamını bilen öğrencilerin çıkabileceğini açıkladı.
Fen liselerine ve Anadolu sağlık ve sağlık meslek liselerine OKS – MF puan türüyle, diğer okullara ise OKS-TM puan türüyle yerleştirme yapılacak. Fen liselerine, Anadolu sağlık ve sağlık meslek liselerine yerleştirmede, OKS-MF puanlarının eşit olması durumunda matematik testi standart puanı yüksek olan adaya, bu puanın eşit olması durumunda fen bilgisi testi standart puanı yüksek olan adaya, yine eşitlik durumunda Türkçe testi standart puanı yüksek olan adaya, eşitlik bozulamadığı takdirde ise sosyal bilgiler testi standart puanı yüksek olan adaya öncelik verilecek.
Diğer okullara yerleştirmede, OKS-TM puanlarının eşit olması durumunda Türkçe testi standart puanı yüksek olan adaya; eşitlik durumunda matematik testi standart puanı yüksek olan adaya, matematik testi standart puanı eşitse fen bilgisi testi standart puanı yüksek olana, yine eşitlik durumunda ise sosyal bilgiler testi standart puanı yüksek olan adaya öncelik verilecek.
Yaş belirleyici etken
Tüm testlere ait standart puanlarda eşitlik varsa tercih edilen okulu öncelikli tercih eden adaya; tercih edilen okulun öncelik sırasının da aynı olması durumunda yaşı küçük olan adaya yerleştirmede öncelik verilecek. Sınav genel başarı sıralamasında ise tercih önceliği dışındaki esaslar geçerli olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.