HEM’e KİEM takviyesi

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nde, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği “Kamu İnternet Erişim Merkezi” (KİEM) kuruldu.
Türkiye’de internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedefleyen projeyle her ilçede ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve internet erişimi içeren birer “Kamu İnternet Erişim Merkezi” kuruyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Çalı, ilçede kurulan “Kamu İnternet Erişim Merkezi” hakkında bilgi verdi. Çalı, Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol gereği yaşama geçirilen projeyle vatandaşların internete ücretsiz ulaşılması hedeflendiğini kaydetti. Yetişkinlerin çocuklarını kontrol etmeleri ve evlerinde bulunan internetten maksimum yararlanmaları amacıyla merkezde kurslar açılacağı bilgisini veren Çalı, böylelikle evebeynlerin çocuklarını internetteki zararlı ortamlardan koruyacağını sözlerine ekledi. Çalı, Halk Eğitimi Merkezi’ne kurulan KİEM’de verilecek kursların hedef kitlesinin anne ve babalar olduğunu vurguladı.
Karacabey Halk Eğitimi Merkezi’nde 15 kullanıcı ve 1 yönetici bilgisayardan olan sistemin son kontrollerinin yapılmasının ardından Ulaştırma Bakanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı’na devri yapılacak. KİEM merkezi devir teslim işlemlerinin tamamlanmasının ardından vatandaşların hizmetine açılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.