Şehirler ve Kültürler Projesi’ne yoğun ilgi

Karacabey Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce organize edilen “Şehirler ve Kültürler – Yörelerimiz Projesi”ne katılım gerçekleştirildi.
Projenin Karacabey ayağı kapsamında ilçeden 40 kız öğrenci, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü Bursa il merkezinde etkinliklere katıldı. Günübirlik programlar halinde yapılan faaliyette gençler, gün içerisinde projeye katıldıktan sonra konaklama yapmadan yine aynı gün Karacabey’e geri döndü.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençlerden tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyalogun arttırılmasına katkı sağlayacak bir hareketliliği amaçlıyor.
Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmakta. Şehirler ve Kültürler – Yörelerimiz Projesi’nin bir diğer amacı da, güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlâtları olduklarının gerçeğini anlatmak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.