Karacabey’e Sosyal Hizmet Merkezi müjdesi!

Karacabey Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında sosyal hizmet merkezi ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı.
Belediye Başkanı Ali Özkan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş arasında imzalanan protokol çerçevesinde Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi ilçede vatandaşlara hizmet verecek. Karacabey’de yaşayan çocuk, genç, kadın, engelli ve yaşlılar ile ailelerine rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilecek.
Ali Özkan, “Karacabey’in en güzide yerlerinden olan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nda yer tahsis edildi. Daha sonra Esentepe Mahallesi’nde AŞ evi inşaatımız var. O binanın olduğu yerde bu maksada yönelik bir yapılanmamız söz konusu. İnşaat bittiğinde de bina Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi orada faaliyet gösterecek. Dezavantajlı gruplara, engellilere, yaşlılara, kimsesizlere ve bakıma muhtaçlara sosyal devlet anlayışının gereği olarak her türlü hizmeti veriyoruz. Bu merkezlerin bir tanesinin Karacabey’de olması bizim için çok önemliydi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş’e ve mesai arkadaşlarına, Karacabey Belediyesi’nde bu noktada gayret gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu merkezin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi’nin 81 bin 700 nüfusa hitap edeceğini belirten İl Müdürü Erkut Öneş, “Merkez toplumun bütün dezavantajlı kesimine hizmet verecek. Şehit aileleri ve gazilerin istihdamları burada yapılacak. Bakanlığımızın taşrada yaptığı hizmetlerin hepsi burada yapılacak. Karacabey halkı bundan sonra herhangi bir yere gitmeyecek. Daha önce Osmangazi’ye gidiyordu. Artık gelmesine gerek kalmadı. Ayrıca yine bakanlığımızın projesi olan ‘Aile Sosyal Destek’ diye tanımladığımız ASDE personelimizde yine burada göreve başlayacak. Bu personel sokak sokak, köy köy, mahalle mahalle gezerek bütün hanelere girecek ve o hanedeki tüm verileri toplayacak. Karacabey’deki tüm risk haritası ortaya çıkacak. Bu da bize gelişebilecek veya oluşabilecek her türlü sıkıntıları daha oluşmadan ortadan kaldıracak” dedi.
Bursa’da Sosyal Hizmet Merkezi sayısını çoğaltmak istediklerini söyleyen Öneş, “Bursa’da Sosyal Hizmet Merkezi sadece 2 tane vardı. Osmangazi’de ve İnegöl’de. Karacabey’le birlikte bu merkezlerinde sayısını 7’ye çıkarmayı amaçlıyoruz. Yıldırım, Gemlik, Mustafakemalpaşa ve Orhangazi ilçelerinde de Sosyal Hizmet Merkezleri açılacak” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.