Elifnur Çalışkan Karacabey’i temsil edecek

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri İlçe Meclis Başkanı seçimleri geçtiğimiz Çarşamba Günü Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Seçimlerde İlçe Öğrenci Temsilcisi Ulviye Matlı Fen Lisesi Öğrencisi Elifnur Çalışkan oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği, Cumhuriyet’in demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla yapılan İlçe Öğrenci Temsilciliği Seçimleri, Karacabey’de de şölen havasında gerçekleştirildi.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda, tüm okullardan seçilen öğrenci meclis başkanlarının katılımıyla gerçekleşen seçimlerde, sandık kurulu başkan ve üyelerinin belirlenmesi sonrası İlçe Öğrenci Temsilciliği için okullardan aday olan 10 öğrenci tanıtım ve propaganda çalışmaları yaptı.
Seçim sonucunda Ulviye Matlı Fen Lisesi Öğrencisi Elifnur Çalışkan, 9 oyla İlçe Öğrenci Temsilcisi seçildi. Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Mehmet Künbet 6 oy, Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Sedat Yılmaz da 4 oy alarak başkan yardımcısı oldular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.