Şehidim, emanetin şerefimdir!

Şehidim, emanetin şerefimdir!
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 94. yıl dönümü, tüm ülkede olduğu gibi Karacabey’de de törenlerle kutlandı.
Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı anlamlı günde, Cumhuriyet Alanı’na çelenk sunma ile başlayan tören, Atatürk İlköğretim Okulu’nun Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği anlamlı etkinlikle devam etti.
Düzenlenen etkinliğe Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkan Vekili Meral Eren, , Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Galip Erbil, Cumhuriyet Savcısı Ömer Karişit, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Emin Dingin ile Mehmet Aydın, Gençlik ve Spor İlçe Müdrü Şaban Bayraktar, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan ile siyasi partilerin Belediye Başkan adaylarıyanın yanı sıra, daire amirleri, okul müdürleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin sunumunu Atatürk İlköğretim Türkçe Öğretmeni Merve Ören ile Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet yaptı.
Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Akdağ, Türk milletinin büyük fedakarlık örneği göstererek vatanına sahip çıktığına değinerek, “Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.
Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Galip Erbil, yaptığı duygu yüklü konuşmasında, Türk milletinin şan ve şerefini korumak için gerekirse canlarını vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Çanakkale zaferinin Türk milletinin neler başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu belirten Erbil, vatan için canlarını feda etmiş şehitlerin her zaman hatırlanması gerektiğinin altını çizdi.
Konuşmaların ardından ‘Zapsuyu’ sunumu ile ‘Şehitlerimiz’ konulu slayt gösterimi izleyenleri duygulandırırken, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Zafer Tarhan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ise büyük alkış aldı.
Atatürk İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Merve Ören ile Anasınıfı Öğrencisi Tuğba Kanayıran’ın okudukları ‘Çanakkale Şehitlerine’ ve ‘İstiklal Marşı’ şiirleriyle süren program, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin günün anısına hazırladığı ‘Çanakkalenin Son Kahramanları’ isimli tiyatro gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.