Gölecik Barajı yerine, Kireç Fabrikası

Gölecik Barajı yerine, Kireç Fabrikası
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi adayları, Hamidiye, Beylik ve Ovaesemen köylerindeki ziyaretlerinde AK Parti’nin “Gölecik Barajı” yerine Unakıtan’ların Kireç Ocağı’nı tercih ettiğini söyledi.
CHP İl Genel Meclisi Üyesi adayları; Hüseyin Süzen, Ahmet Dursun, Fatih Erdem, İlhan Turan ile Naci Karaatlı’nın katıldığı ziya-retlerde, AK Parti politikalarının üreticiye kan ağlattığı belirtildi.
Karacabey ve köyleri için yaşamsal önem taşıyan “Gölecik Barajı”nın iptal edildiği söylentilerine dikkat çeken CHP İl Genel Meclisi 1. sıra Adayı Hüseyin Süzen, bunun yerine Karadağ’da Kireç Fabrikası kurulmasına olanak sağlandığını kaydetti.
Karacabey’in 30 yıldır özlemle beklediği “Gölecik İçme Suyu Projesi”nin AK Parti tarafından daha önce seçim malzemesi şimdi de geçim malzemesi yapıldığını dile getiren Hüseyin Süzen, 60. hükümetin yakınları için bir gecede yasa değiştirmeyi adet haline getirdiklerini ileri sürdü.
AK Parti’nin üreticileri yok sayan bir anlayışta hareket ettiğini vurgulayan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Hüseyin Süzen, “Türk tarımı bitme noktasındadır. Karacabey ve Karacabey çiftçisi için büyük önem taşıyan “Gölecik İçme Suyu Projesi”nin iptal edildiğini duyuyoruz. Bunun yerine yasal engeller kaldırılarak Kireç Fabrikası kuruluyor.
Karacabey’in 30 yıllık rüyası olan Gölecik Barajı yaşamsal önemdedir. Karacabey’in içme ve sulama suyu Gölecik Barajı’yla güvence altına alındığı ve bu konuda 50 yıl sonrasına cevap verebilecek proje hazırlandığı bilinmektedir. Bu projenin adı Gölecik Barajı’dır. Gölecik Barajı Unakıtan’ların çocuklarının kurduğu Kireç Fabrikası’nın önünde yasal engel teşkil ettiği için yasa değişikliği yapılmış olabilir. Gölecik Barajı Projesi rant uğruna iptal edilmiş olabilir.
Karacabey Ovası’nı kurutarak bitirmek istiyorlar. Üreticiye yıllarca kan ağlattılar. Üretime yeterli desteği vermediler. Her şey açıkça ortadadır. CHP olarak, çiftçimizin kalkınması adına üretimi teşvik edici projelerle devrim yapacağız. Sosyal Devlet düşüncesiyle, çiftçiyi yok sayan anlayışa son vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
Kalkınmayı köylerden başlatacaklarını ifade eden CHP İl Genel Meclisi Üyesi Adayları; Hüseyin Süzen, Ahmet Dursun, Naci Karaatlı ile İlhan Turan, verimli, rekabet gücü yüksek, çevre dostu tarımın temel hedefleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.
CHP’lileri ilgiyle dinleyen köylerdeki vatandaşlar, tarımsal sorunlara çözüm üretebilecek liderlere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.