Ömer Matlı İ.Ö.O.’na AB’den İngilizce desteği

Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Şirin Birkan, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı ve Avrupa Birliği Gençlik Prog-ramları tarafından yürütülen, “Developing Oral Fluency in English Language Classroom” başlıklı hizmet içi eğitim programına katılmaya hak kazandı.
Tüm dünya ülkelerinden 48 İngilizce öğretmeninin katıldığı hizmet içi eğitim programına Türkiye’den 5 öğretmen katılıyor. Bu beş öğretmenden biri ise Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Şirin Birkan.
Ulusal Ajans tarafından organize edilen hizmet içi eğitim programı 20 Nisan 2008 tarihinde başlayıp 3 Mayıs 2008 tarihinde sona erecek. Bursa ilinden başka bir öğretmen hizmet içi eğitim programında yer almazken, Karacabey’den bir öğretmenin Avrupa Birliği Gençlik Programı tarafından yürütülen “Developing Oral Fluency in English Language Classroom” adlı eğitim programına katılması eğitim camiası arasında sevinçle karşılandı.
Dünyanın bir çok ülkesinden programa katılacak İngilizce öğretmenleri kültürler arası diyalog, İngiliz eğitim sistemi, okullarda yabancı dil öğretimi konularında bilgilendirilecek. Ayrıca İngilizce konuşma becerilerinin geliştirilmesi konusunda uygulamalı çalışmalar yaparak, Avrupa Birliği Projeleri hazırlama konusunda da ön hazırlık yapacaklar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.