Okul böyle yaparsa…

Okul böyle yaparsa…
*Okul bahçesinin, yaya kaldırımlarını içine alacak şekilde büyütülmek istenmesine tepki gösteren Emir Sultan Mahallesi Muhtarı Murat Önal, yasaların çiğnendiğini ve eğitim yuvasında öğrencilere kötü örnek olacak uygulamalara son verilmesi gerektiğini söyledi.
Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu duvarlarının yıkılması tartışmalara neden oldu. Yıkımın usulsüz ve yasalara aykırı olduğunu belirten vatandaşlar, Okul Müdürü Erol Parik’e tepki gösterdi.
Emirsultan Mahallesi’ndeki Ömer Matlı İlköğretim Okulu bahçe duvarlarının hiçbir gerekçe gösterilmeden yıkılıp yaya kaldırımlarının işgal edilmek istenmesine en büyük tepki Muhtar Murat Önal’dan geldi.
Okul Müdürü Erol Parik’i siyaset yapmayla suçlayan Önal, yasal olmayan bu uygulamaya hiç bir anlam veremediğini kaydetti.
Parik’in okul bahçesini genişletmek amacıyla duvarları yıktırdığını söylemesine çok şaşırdığını ifade eden Muhtar Murat Önal, “İnanılacak gibi değil. Derebeylik rejimiyle mi yönetiliyoruz? Böyle saçma bir davranış olabilir mi? Ne Kaymakamlık’tan, ne Belediye’den ne de Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınmış bir resmi yazı var.Okul Müdürü neye güvenerek bu duvarı yıktırabiliyor? Yoksa arkasında siyasi bir güç mü var? Siyasete alet mi oldu?” şeklinde konuştu.
Vatandaşların da tepki gösterdiği bu ilginç uygulama kafalarda soru işaretleri yarattı. Belediye Meclis kararı olmadan, imar değişikliği yapılmadan ‘Ben yaptım, oldu’ mantığıyla hareket edilmesini eleştiren mahalle sakinleri, “Bu uygulama rezaletten başka bir şey değildir. Okul Müdürü’nün kanunsuz uygulamasını kınıyoruz. Ne yapılmaya çalışılıyor? Okul bahçesini genişletmek adına, kaldırımları ve asfaltı işgal etmeye kimin hakkı var? Ayrıca öğrenciler, bahçede oyun oynarken, aniden yola fırlasalar ve içlerinden birinin başına kaza gelse, Müdür Bey bunun hesabını nasıl verecek? Yasal olmayan bu uygulamanın bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.