Birlik olmadan kalkınma olmaz!

Birlik olmadan kalkınma olmaz!
Karacabey Fevzipaşa Köyü Tarımsal Kalkınma ve Hayvancılık Kooperatifi tarafından 40 çiftçiye 6’şar baş damızlık sığır projesi kapsamında 240 büyük baş hayvan, görkemli bir törenle sahiplerine dağıtıldı.
AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu ile Kaymakam Dursun Balaban’ın yanı sıra, Bursa Tarım Müdürü Hüseyin Yıldızer İl Tarım Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Koçkaya, Destekleme Şube Müdürü Ömer Ceylan, Karacabey Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, Sütaş Tarımsal Ticaret Müdürü Mesut Murat, AK Parti İlçe yöneticileri ile kooperatif üyeleri ve köy halkının katıldığı törene büyük ilgi gösterildi.
Fevzipaşa Köyü Tarımsal Kalkınma ve Hayvancılık Kooperatifi öncülüğünde, Bursa Tarım Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleşen, ’40×6 Damızlık Sığır Projesi’ 2006 Aralık ayında hazırlanarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na sunuldu.
Proje kapsamında AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun da katılımıyla gerçekleşen dağıtım töreninde Fevzipaşa’da coşku yaşandı.
En iyi çiftçi örgütlenmesi Bursa’da
Bursa Tarım Müdürlüğü’nde görevli Seda Çıbıkçı’nın sunduğu programın açılış konuşmasını Fevzipaşa Kooperatif Başkanı Erdem Erol yaptı.
2006 yılında kurdukları kooperatif ile ilk yıl 3 tonluk süt soğutma tankını hizmete sunduklarını belirten Başkan Erdem Erol, 2007’de ‘Karadere Sulama Yüksek Gerilim Hattı’ projesini hayata geçirdiklerini vurguladı. Kooperatifin bu yılda, ’40 Kişiye 6’şar Baş Damızlık Sığır’ faaliyetiyle hizmet çıtasını yükselttiğini dile getiren Başkan Erdem Erol, katkılarından dolayı Milletvekili Ali Koyuncu ile Bursa ve Karacabey Tarım Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
İl Tarım Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Koçkaya, Bursa genelinde 350’nin üzerinde kooperatifin bulunduğuna dikkat çekerek, Türkiye’deki en iyi çiftçi örgütlenmesine sahip olduklarını söyledi.
Çiftçi örgütlenmesini arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Koçkaya, kooperatiflere ‘Kırsal Kalkınma Projesi’ çerçevesinde destek sağlandığını sözlerine ekledi.
AK Parti, çiftçiye değer verdi
Türkiye’nin her yönden değiştiğini savunan AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, 2006 yılına kadar Türkiye’de ‘Tarım Kanunu’nun olmadığını belirterek, “AK Parti ile Türkiye’de değişim yaşandı. İnsana değer verildi. Tarımın kalkınmasına yönelik yapılamayanlar gerçekleşti. Kooperatiflere 7 kat destek verildi. Çiftçilerimize 1.8 katrilyondan, 5.5 katrilyonlara varan destekler verdik. Her zaman örgütlenmeyi teşvik ettik. Örgütlenme olmazsa, planlama da olmaz. Elektirikli Sulama Projesi, Damla Sulama Projesi, Sözleşmeli Tarım Yönetmeliği gibi kalkınma adına ne gerekiyorsa yaptık. Üretim maliyetlerini düşürdük. Siyaset araçtır, asıl olan hizmettir. Hep bu düşünce ile hareket ettik. Tüm bu yapılanlara karşın sıkıntılarımız var. Bunların farkındayız. Seçimlik değil, geçimlik çözümler üzerinde duruyoruz. Popilizmle işimiz yok. Gerçek ne ise, onu söylüyoruz. Bir olmalıyız, diri olmalıyız ve iri olmalıyız. Buna ihtiyacımız var. Projemiz Fevzipaşa Köyü’ne hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Koyuncu’nun ardından konuşan Kaymakam Dursun Balaban, üreticiler arasındaki birliğin önemine değinerek, “Fevzipaşa Köyü bunu başardı. Birlikten kuvvet doğduğunu herkese gösterdi. Kendilerini kutluyorum. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayanlar adına ödül töreni düzenlendi. Kooperatif Başkanı Erdem Erol, Milletvekili Ali Koyuncu’ya, Koyuncu, İl Tarım Müdürü Hüseyin Yıldızer’e, Yıldızer de, Destekleme Şube Müdürü Ömer Ceylan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdiler.
Törenin ardından, Fevzipaşa Köyü Tarımsal Kalkınma ve Hayvancılık Kooperatifi Başkanı Erdem Erol ile 5 üreticinin kurdukları hayvan tesisini ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, bunun tüm çiftçilere örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydetti.
Milletvekili Ali Koyuncu, Fevzipaşa’daki temaslarının ardından Karacabey-Bandırma Karayolu üzerinde faaliyete giren “Soğuk Hava Deposu” açılış törenine katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.