Ne gerek vardı?

Ne gerek vardı?
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’a alınan son model lüks makam aracına muhalefetten tepki geldi.
Son meclis toplantısında, Belediye’ye ait 7-8 adet arsanın açık arttırma yolu ile satışına onay verdiklerini belirten muhalefet partililer, bu harcamanın gereksiz olduğuna değindi.
Alacaklı esnafın yazılı başvurularına, “Paramız olmadığı için ödeme yapamıyoruz” şeklinde cevap verildiğini belirten muhalefet, 135 bin TL’ye lüks makam aracı alınması konusunda açıklama yapılmasını istedi.
Muhalefet üyeleri, meclis toplantılarında gündeme gelmeyen bu konunun, seçimden önceki bir dönemde bütçe de yer aldığını öğrendiklerini dile getirdi.
İmar izni tartışmaları sürüyor
Muhalefet, son günlerde kamuoyunda tartışılan imar izninin yüzde 50’den yüzde 70’e çıkarılması konusuna da değindi. 2 yıldır isteyen tüm fabrikalara imar izninin yüzde 70 olarak verildiğine dikkat çeken muhalefet, özel bir fabrikanın yüzde 50 ve 2 kat olan imar iznini, tek kat ve yüzde 70 olarak değiştirilmesi talebi, işsizliğe çare olması açısından desteklenmesi gerektiği yönünde düşünüldüğüne açıklık getirildi.
Bundan sonra hangi bölgeler de imar izninin yüzde kaç olacağının bölge bölge değerlendirmesinin daha yerinde olacağını belirten muhalefet üyeleri, konunun meclis toplantısında dile getirildiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.