Mustafakemalpaşa’da acı olay

Mustafakemalpaşa’da acı olay
*Eğitim uçuşu yapan askeri uçak Mustafakemalpaşa’nın Sarnıç Köyü sınırlarındaki ormanlık alana düştü. Uçağın parçalanmış enkazına ulaşıldı. Uzun süren aramaların ardından kayıp Pilot Üsteğmen Fatih Korçam’ın cesedi, uçağın enkazında bulundu.
Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan eğitim amaçlı kalkan Pilot Üsteğmen Fatih Korçam yönetimindeki F-4 tipi askeri jet uçağı, saat 22.00 sıralarında Mustafakemalpaşa’nın Muradiye Sarnıç Köyü ormanlık alanına düştü.
Köylülerin büyük bir ateş topu gördüklerini jandarmaya haber vermesinin ardından Bursa ve Balıkesir’den bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye, kurtarma ekibi ve gece görüşlü helikopter sevk edildi. Bu arada, Eskişehir’de kurulu 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Arama Kurtarma ekibi de askeri uçağın düştüğü bölgeye intikal ettirildi.
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da olay yerine gelerek arama çalışmalarına katılırken, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal, bir ekiple birlikte uçağın düştüğü yere geldi.
Enkaz bölgesinde uçağın parçalarının yaklaşık 5 kilometrekarelik bir alana yayıldığı belirtilirken, en büyük parçanın 1 metre uzunluğunda olduğu kaydedildi. Yaklaşık 2 saatlik bir aramanın ardından havada infilak ettiği sanılan uçağın parçalarına Ortaburun mevkiinde rastlandı. Düşen uçağın parçaları, ekipler tarafından toplandı.
Enkaz bölgesinde pilot üsteğmenin paraşütüne de rastlandı. Paraşütün açılmadığını tespit eden yetkililer, uçağın ana gövdesinin de toprağa saplandığını ifade ettiler.
Mustafakemalpaşa Kaymakamı , uçağın havada infilak ettiğinin anlaşıldığını söylerken, askeri yetkililer ise kazayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Köylüler: “ Ateş topu parladı ve uçak patladı”
Uçak kazasını jandarmaya haber veren köylülerden İsmail Seymen, yatsı namazının ardından evine gittiği sırada uçağın düşüş anını gördüğünü ve büyük kırmızı bir ateş topunun parladığını söyledi. Evine gittiği sırada bir gürültü duyduğunu ve döndüğünde Suuçtu Şelalesi civarında büyük ve kırmızı bir ışığın yandığına şahit olduğunu anlatan Seymen, uçağın patladığını dile getirdi.
Necmi Ören isimli köylü ise, patlamayı duyduktan sonra bölgeye gittiklerini ve enkazı aradıklarını belirterek: “Bölgeye çok sayıda komutan geldi. Kurtarma ekipleri geldi. Ancak uçak paramparça olmuş. Düştüğü bölge ormanlık, ağaçların dallarını kırmış. Küçüklü büyüklü parçaları bulduk” dedi.
Kayıp pilot bulundu
Bu arada, paraşütün bulunmasının ardından bölgeyi güvenlik çemberine alan jandarma, tüm sivilleri ve gazetecileri yaklaşık 500 metre uzaklaştırdı. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ise kendisine verilen bilgide uçağın eğitim uçağı olduğunu ve içinde bir pilot bulunduğunu açıkladı. Zaman zaman atıştıran yağmura karşın pilotun aranmasına devam edildi. Aramalar sonucunda Pilot Üsteğmen Fatih Korçam’ın cesedine ulaşıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.