Mustafakemalpaşa ve Karacabey, yatırımlarla kalkınacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni kanunla seçimlerden sonra Büyükşehir sınırlarına dahil olacak Mustafakemalpaşa ve Karacabey’in yatırımlarla her alanda kalkınacağını söyledi.
    İlçesinde yatırım turlarına önceki gün Mustafakemalpaşa’dan başlayan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak daha yasa gündemde bile yokken dağ ilçeleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her bölgeye hizmet götürdüklerini dile getirdi.
    Başkan Altepe, tarımın ön planda olduğu ova ilçeleri olarak bilinen Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de de kalkınmanın Büyükşehir imkanlarıyla sağlanacağını söyledi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen Siyaset Akademisi eğitim programının ilk dersini vermek üzere gittiği Mustafakemalpaşa’da Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ı makamında ziyaret etti. Kurmaylarıyla ilçeye çıkarma yapan Altepe, seçimlerden sonra büyükşehir sınırlarına girecek olan ilçede devam eden yatırımlar ve beklentiler hakkında Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'dan brifing aldı.
    İlçenin sanayi, tarım, su kaynakları ve turizm potansiyeli hakkında bilgiler veren Kurtulan, tarıma dayalı sanayi başta olmak üzere ilçede refah seviyesini yükseltmeye yönelik projelerin Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla kolaylıkla sağlanabileceğini belirtti.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa'nın da yeni düzenleme ile seçimlerden sonra büyükşehir sınırlarına içine gireceğini belirterek, zamanı en iyi şekilde değerlendirmek için çalışmalara şimdiden başladıklarını söyledi.
    Mustafakemalpaşa'nın 147 mahalle ve 104 köy ile Bursa'nın yüzde 15'ini kapsayan büyük bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Mustafakemalpaşa tarım ve hayvancılık, sanayi ve turizm potansiyeli ile aynı zamanda stratejik bir ilçemiz. Her alanda kalkınmanın sağlanması için alt ve üst yapı yatırımları başta olmak üzere bundan böyle Mustafakemalpaşa Belediyesi ile birlikte ortak çalışmalara imza atacağız. Hem ilçenin mevcut durumunu tespit etmek hem de yatırım alanlarını yerinde görmek için çalışmaları başlattık. Büyükşehir Belediyesi elinin değmesiyle Mustafakemalpaşa'da da her alanda kalkınmayı başlatmış olacağız" diye konuştu.
    Mustafakemalpaşa Belediyesi'ndeki toplantının ardından ilçe belediyesi tarafından yenileme çalışmaları devam eden çarşıyı gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha sonra ilçede yatırım yapılabilecek alanları yerinde inceledi. Başkan Altepe, daha sonra İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla yemekte bir araya geldi.
    Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği büyük yatırımların herkes tarafından görüldüğünü dile getiren Kaymakam Kazım Karabulut, yemekte yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediyesi artık Mustafakemalpaşa'yı da ihya edecek diye ümit ediyoruz. Bununla ilgili kanuni alt yapı hazırlanmış oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin ilk 5 yıl bütçe gelirlerinin yüzde 10'unu yeni bağlanan belediye ve köylere aktarma mecburiyeti var. İlçemizde çevre yolu gibi, alternatif köprü gibi çözüm bekleyen meselelerimiz var. Bunların büyükşehir desteğiyle çözüleceğini ümit ediyoruz" dedi.
    Başkan Altepe, daha sonra Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen Siyaset Akademisi'ne katıldı. Programın açılışında söz alan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, siyasetin artık bilim temelli yapılması gerektiğini söyledi. Eğitimlerin Mustafakemalpaşa ve Karacabey bölgesi için ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Yalçın, "Çünkü Büyükşehir Kanunu ile Mustafakemalpaşa ve Karacabey yepyeni bir yerel yönetim aşamasına geçiyor. Artık bu ilçelerimiz de Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarını daha detaylı ve farklı boyutlarıyla yaşayacak. Ben eğitimin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
    Siyaset Akademisinin ilk dersini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, hayata geçirdikleri başarılı belediyecilik uygulamalarından örnekler verdi. Kara, hava, deniz ve raylı sistem ulaşımından tarihi ve kültürel mirasa, spordan çevre yatırımlarına kadar şehri geleceğe taşıyacak projeleri anlatan Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa ve Karacabey'in de Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla her alanda kalkınacağını vurguladı.
    Sunumun ardından AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Kerim Akça, Başkan Altepe'ye Suuçtu şelalesinin resmedildiği bir tablo hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.