Mecliste “S Plaka” krizi

Karacabey Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak, Toplu Konut İdaresi’nin gerçekleştireceği konut projelerini ele aldı.
Meclis, Temmuz ayı toplantısında; Sırabademler Mahallesi’nde, UEDAŞ’ın Küçük Sanayi Sitesi civarındaki trafo yeri talebine oybirliği ile imar onayı verdi.
TOKİ’nin kentsel dönüşüm ve gelişim projelerine kolaylık sağlayacak üç maddenin görüşülmesi sırasında belediye meclisi üyelerinin bazı sorularına yanıt veren Belediye Başkanı Ergün Koç, TOKİ’ nin Karacabey’de toprak yapısını dikkate alarak projeyi hayata geçireceğini, bölgede iki kez jeolojik etüt yapıldığını ve bu konuda TOKİ’nin uzmanlığına güvendiğini söyledi. TOKİ’nin okul bölgesi talebini de değerlendiren Koç, 55 bin m2’lik alanda toplu konut projesinin gerçekleşeceğini ve bunun dışında 6 bin m2’lik okul alanına ihtiyaç bulunduğunu açıkladı. Hamidiye Mahallesindeki toplam 67 parselin TOKİ projeleri doğrultusunda plan değişikliğine tabi tutulması teklifi de diğer iki gündem maddesi ile birlikte Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na havale edildi. Komisyondan gelecek tavsiye kararlarının Ağustos dönemi toplantısında görüşülerek karara bağlanması bekleniyor.
Servis taşımacılığı için verilen “S Plaka”yla ilgili gündem maddesi tartışmalara yol açarken, AK Partili Meclis üyeleri yeni plaka dağıtımının çok yanlış olduğunu ve durdurulmasını gerektiğini istedi. Karacabey Belediyesi’ne ayrılan 500 adet “S Plaka”dan 260’ının dağıtıldığını açıklayan Başkan Koç, gelen talepler nedeniyle konunun meclis gündemine alındığını kaydetti.
AK Partili üyeler Karacabey’den plaka alan kişilerin, Bursa’da minibüs işletmeciliği yaptığını söyledi. Bu konunun Bursa’da minibüs işletmeciliği yapan esnaf tarafından valiliğe şikayet edildiğini vurgulayan AK Parti Meclis Üyesi Osman Çatak, grup kararı aldıklarını belirterek “S Plaka” dağıtımının durdurulması gerektiğini söyledi. Yapılan oylama sonunda AK Parti Meclis üyesi Murat Erol’un grup kararına uymayarak evet oyu kullanması dikkatleri çekti. 20 adet “Rant plaka”sı Murat Erol’un desteğiyle kabul edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.