Liselere kan sıçradı!

Liselere kan sıçradı!
Karacabey Endüstri Meslek Lisesi’nde önceki gün meydana gelen olaylarda iki öğrenci ağır yaralandı. Kız meselesi nedeniyle olduğu duyurulan kavgaların aslında bölgecilik yapılmasından kaynaklandığı ileri sürüldü.
İlk olarak saat 16.00 sıralarında Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi A.A.(17) , 5 arkadaşı ile birlikte aynı sınıftan E.D.’yi (17) Öğretmenevi arkasında önüne geçerek tartışmaya başladı.
Tartışmanın şiddetlenmesinin ardından A.A., E.D.’ye iskele demiriyle sert bir şekilde vurdu. Kanlar içinde yere yığılan E.D. hemen Karacabey Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Daha sonra Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde tomografisi çekilen E.D. akşam saat 22.00’ye kadar kontrol altında tutuldu. Yaralının sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine taburcu edildiği bildirildi A.A. ise polis tarafından yakalanarak göz altına alındı. Savcılığa gönderilen A.A., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Öldü diye bıraktılar!
Bu olayın hemen ardından aynı gün saat 20.00’de H.B. (17) isimli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi, 10 arkadaşıyla birlikte yine aynı sınıftan M.O. (17)’yu konuşmak bahanesiyle Esentepe’deki Atatürk Parkı’na çağırdı. Konuşmanın tartışmaya dönüşmesi sonucu H.B. ile yanındaki 10 arkadaşı, M.B.’yi feci şekilde dövdü. Baygınlık geçiren M.B. Karacabey Devlet Hastanesine oradan da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderildi. Ağır yaralanan M.B.’nin hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. M.O.’nun ölümle tehdit edildiği belirtilerek H.B.’den şikayetçi olamadığı kaydedildi.
Okul Müdürü kafalarda soru işareti bıraktı
İki önemli olayda da Okul Müdürü Remzi Çerşit’in davranışları kafalarda soru işareti bıraktı. Okul Müdürü’nün taraflı tutumları nedeniyle bu tür olayların giderek arttığı iddia edildi.
Okuldaki ilginç uygulamalarıyla tartışma yaratan Müdür Remzi Çerşit, geçirdiği soruşturmalarla da dikkatleri üzerinde toplamaya başladı.
E.D.’yi yaralayan A.A.’nın Disiplin Kurulu’na bile gönderilmemesinde babasının okulda müdür yardımcısı olmasından kaynaklanabileceği ileri sürüldü.
Aileler tedirgin
Liselerdeki şiddetin her geçen gün artmasından endişelenen veliler, yetkilileri göreve çağırdı. Lise önlerinde yeterince önlem alınmamasından yakınan veliler, “Çocuklarımızın huzurlu bir ortamda eğitim almasını istiyoruz. Herkes topu birbirine atıyor. Okul yöneticilerinden duruma çare bulmalarını istediğimizde, onlar da emniyeti öne sürüyor. Emniyet, yeterli elemanı olmadığını ve araçları kullanmak için benzin sıkıntısı yaşadıklarını ileri sürüyorlar. Kiminle muhatap olacağımızı bilmiyoruz. Bazı öğretmen ve okul yöneticilerinin de bölgesel ayrımcılık yaptıklarını duyuyoruz. Bunlar bizleri çok üzüyor. Soruna en kısa sürede çare bulunmasını istiyoruz. Giderek tırmanan bölgecilik faaliyetleri çok daha büyük tehlikenin işareti gibi görülüyor. Okullarda zaman yitirilmeden huzur sağlanmalıdır” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.