Küçükaşık: AKP çiftçiye ihanet ediyor

Küçükaşık: AKP çiftçiye ihanet ediyor
Karacabey Cumhuriyet Alanı’ndaki Seçim Bürosu’nda çiftçilerin sorularını yanıtlayan CHP Bursa milletvekili adayı Mehmet Küçükaşık, Bursa’nın kuraklıktan etkilenen iller arasından çıkartılmasına tepki gösterdi.
Karacabey Ovasının kuraklıktan büyük zarar gördüğünü belirten CHP Bursa milletvekili ve 4. sıra milletvekili adayı Mehmet Küçükaşık, Bakanlar Kurulu kararı ile hükümetin çiftçiyi cezalandırmak istediğini vurguladı. Küçükaşık, “Karacabey ve Mustafakemalpaşa çiftçisinin ürünleri tarlada kavrulurken Bursa’nın destekle-meden mahrum bırakılması AKP zihniyetinin adalet ölçüsüdür. Sabahtan akşama kadar tarlasında ürün yetiştirmeye çalışan çiftçi susuzluktan kırıldı. AKP yıllardır unuttuğu çiftçiyi yine kaderine terk etti. Seçim çalışmalarında köylere dahi gidemeyen AKP’nin çiftçiye nasıl baktığı bir kez daha görüldü. Salçalık domates üretiminin yüzde 40’ını tek başına karşılayan Karacabey Ovası kuraklık nedeniyle kavruldu. Buğdaylar yanı. Kuraklık, Bakanlar Kurulu’nun belirlediği 40 ilde değil, bütün ülkede yaşanmıştır. AKP bu kararla Bursa yöresindeki çiftçiye ihanet etmektedir” dedi.
Küçükaşık, “Bakanlar Kurulu kararı ile 40 ildeki çiftçinin kuraklıktan % 25 oranında etkilendiği saptanan çiftçinin zararı ve tarımsal kredi borçları bir yıl süreyle sözde ertelenecekti. Balıkesir ve Kütahya illerinin sulanabilir tarım arazileri daha az olmasına karşın kuraklıktan etkilenen iller kapsamına alınırken, Bursa’nın devre dışı bırakılması çok düşündürücüdür” diye konuştu.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.