KÖYDES’de AK Parti fırtınası

KÖYDES’de AK Parti fırtınası
Karacabey Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurul toplantısında AK Parti fırtınası esti.
Ticaret Borsası Toplantı salonu’nda ya-pılan 9. olağan genel kurula, Kaymakam Dursun Balaban, 64 köy muhtarı ve İl Genel Meclis Üyeleri Fikret Keskin, İsmail Türk, İlyas Partal, Hüseyin Süzen, Hilmi Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Adem Sur-guç ve CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş katıldı.
Hotanlı Köyü Muhtarı Sami Özseçen ile CHP İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Süzen’in divan heyetini oluşturulmasının ardından, Kaymakam Dursun Balaban, gündemi oylamaya sundu. KÖYDES Müdürü Mehmet Ali German’ın okuduğu 2009 yılı faaliyet raporları ile 2010 yılı bütçesi muhtarlar tarafından onaylandı.
2 il genel meclis üyesi ve 2 muhtardan oluşan encümen üyeleri de çekişmeli geçen seçimin ardından belli oldu. Bir hayli hareketli geçen seçim sonunda, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Fikret Keskin 41, İsmail Türk 41 oyla encümen üyesi oldu. CHP İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Süzen 21 ve MHP İl Genel Meclis Üyesi Hilmi Kaya 19 oy alabildi. AK Partili İl Genel Meclis Üyesi İlyas Partal’da 56 oyla yedek üye oldu. Köylere Hizmet Götürme Birliği yönetiminde görev yapacak iki muhtar için de 5 aday yarıştı. Adaylardan Akçakoyun Köyü Muhtarı Şerafettin Üner 32 ve Gönü Köyü Muhtarı Erol Yıldırım 25 oyla asıl üye olurken, Yenikaraağaç Köyü Muhtarı Yahya Bası ise 58 oyla yedek üye oldu.
Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 9. Olağan Genel Kurulu sonunda yeni yönetim; Kaymakam Dursun Balaban, İl Genel Meclis Üyeleri Fikret Keskin, İsmail Türk, Muhtarlar Şerafettin Üner, Erol Yıldırım, yedek üyeler İlyas Partal, Yahya Bası, Katip Üyeler Hüseyin Süzen ve Sami Özseçen’den oluştu.
Geçtiğimiz yıl muhtar üye olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde görev yapan İsmail Türk, İl Genel Meclisi Üyesi olarak encümen seçilirken, Sami Özseçen’in beklediği desteği bulamaması yaklaşan Ova Köyleri Sulama Birliği Genel Kurulu öncesi sürpriz yarattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.