Kötü karne dünyanın sonu değil!

Kötü karne dünyanın sonu değil!
Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının yarın sona ermesiyle, öğrencilerin zayıf not getirebileceğine dikkat çekerek, velilerin sağduyulu davranmasını istedi.
Turhan, 13 bin 747 öğrencinin yarın karne alacağını vurgulayarak, yaşanacak sevincin hüzne dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi. Turhan, “Yarın sona erecek 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk yarısında 13 bin 747 öğrencimiz karne sevinci yaşacak. Bazı öğrencilerimizin karnelerinde zayıf not olabilir. Bu hiçbir zaman hayatın sonu değildir. Burada en önemli görev veliye düşmektedir. Veliler çocuklarına kırıcı bir tavır yerine, sağduyuyla yaklaşmak zorundadır. Çocuğun üzerinde yapılacak psikolojik baskı onu okuldan ve derslerinden soğutabilir. Bu da uzun dönemde öğrencinin başarılı olmasını etkileyen en önemli faktördür” diye konuştu.
Turhan, karnelerinde zayıf bulunan öğrencilerin 11 Şubatta başlayacak ikinci dönemde başarılı olabilmeleri için velilere önerilerde de bulundu. Turhan, “Veliler ilk olarak çocuklarına güvensinler. Onun yanında olduğunu hissettirmeleri çok önemli. Okul ve aile iş birliğini sağlayarak, çocuklarınızın durumunu yakından takip ediniz. Gerekiyorsa bir uzmandan yardım alınız” dedi.
Turhan, karne parası adı altında hiçbir evrak için öğrenci velilerinden para talep edilmeyeceğini vurguladı. Tüm okul müdürlerinin bu konuda uyarıldığını ifade eden Turhan, karne parası istenmesi durumunda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmalarını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.