Kendi anlayışını zorla kabul ettirme!..

DSP Karacabey İlçe Başkanı Nuri Uzel, Anayasa Mahkemesi tarafından çok az bir farkla kapatılmamasına karar verilen AKP’nin bundan mutlaka ders çıkarması gerektiğini ve kendi anlayışını ülkeye zorla kabul ettirmemesi gerektiğini vurguladı.
AKP’ye açılan kapatma davasından, Rusya-Gürcistan savaşına kadar bazı konularda açıklamalarda bulunan Uzel, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlere parti olarak tek başlarına gireceklerini de söyledi.
Kapatma davasının sona ermesinden sonra iktidarın ülkenin gerçek gündemi olan işsizlik ve yoksulluğa çare üretmesini isteyen DSP Karacabey İlçe Başkanı Uzel, “Anayasa Mahkemesinin kararına saygı göstermek gerekiyor. Bu karar ülkemizi siyasi gerilim ortamından çıkarır gibi oldu ama AKP iktidarının da bundan sonra ülkenin temel değerlerine saygı göstermesi gerektiğini de ortaya koymuştur.Eğer böyle olmazsa yeniden gerginlik ortaya çıkacaktır. Üniversite rektör atamalarıyla bunun olumsuz işaretlerini verir gibi oldular.Bu konuda aklı selim davranmaları lazım. Ülkemizin en temel sorunu işsizlik ve yoksulluktur. Türkiye’nin bu sorunlara yönelerek çözüm araması gerekir. İktidar kendi siyasi anlayışını zorla bu ülkeye kabul ettirme yoluna girmezse bu sorunların çözümünde daha fazla adım atılır” dedi.
“SAVAŞ, RUSYA VE ABD’NİN GÜÇ GÖSTERİSİ”
Son günlerde dünya gündemini meşgul eden Rusya ve Gürcistan arasındaki savaşın, ülkemiz açısından değerlendirmesini yapan Nuri Uzel, Türkiye’nin hem Gürcistan hem de Rusya ile başta ekonomi olmak üzere iyi ilişkiler içerisinde bulunduğunu ve kaos ortamının devam etmesi halinde bundan ülkemizin de zarar göreceğini söyledi.
Bu savaşın, Orta Asya’da hakimiyeti ele geçirmek isteyen Rusya ve ABD’nin güç gösterisine dönüştüğünü iddia eden Uzel, “Türkiye Gürcistan konusunda çok zor durumda. Gürcistan ile iyi ilişkilerimiz var. Ülkenin bugünkü rejimini yaratan ABD… ABD ile de NATO başta olmak üzere birçok konuda işbirliğimiz var. Gürcistan ile bunun yanı sıra ekonomik ilişkilerimiz de mevcut. Özellikle Bakü-Ceyhan petrol boru hattı Tiflis’ten geçiyor. Gürcistan’ın karışması bu boru hattının kapanmasına neden olabilir. Bu da bizim lehimize olmaz. Öte yandan Rusya ile de iyi ekonomik ilişkiler içerisindeyiz. 10 milyar dolar civarında ticaretimiz var. Bunun yanı sıra Rusya’dan ülkemize çok sayıda turist geliyor. Doğalgazın 3’te 2’sini Rusya’dan alıyoruz. Doğalgazın gelişiyle birkaç günlük kesinti bile olsa bizim ekonomimiz çok fazla etkilenir. Yani bölgenin kana bulanması ülkemizin menfaatleri açısından işte iyi olmaz. Gürcistan ile akraba bağlarımız olduğundan, Gürcistan’ın bu durumu Türkiye’de ayrıca bir rahatsızlık yaratabilir. Bu işin bir an önce çözüme kavuşturulması ülkemizin lehine olacaktır. Aslında bu işin özünde, Rusya ve Amerika’nın Orta Asya’da hakimiyeti ele geçirme niyeti yatmaktadır. Ancak Rusya’nın, Türkiye’nin Gürcistan’a askeri yardımda bulunduğunu söyleyerek hedef göstermesi doğru değildir. Bu konuda yetkililerin de sessiz kalmaları doğru değildir. Yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönemde, yine kamuoyu araştırma hareketlerinin çok fazla düzenlenmesinin ve bunların çoğunda AKP’nin büyük bir üstünlükle birinci parti olarak çıkmasının sebebini çeşitli kaynaklarla halkın yönlendirilmesine bağlayan DSP İlçe Başkanı Nuri Uzel, bu anketlerin yapıldığı yer ve zamanın çok önemli olduğunu belirtti.
Parti olarak geçen yıl yapılan seçimlerdeki gibi ittifak düşünmediklerini belirten Uzel, “Eğer AKP kapatılsaydı bir erken seçim yaşanabilirdi. Ama AKP kapatılmadığı için genel seçime de gitmeye gerek kalmadı. Halkın büyük bir bölümü ekonomik açıdan zor günler geçirirken, kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçların çok ciddi bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. DSP 22 Temmuz 2007 seçimlerinde halkın isteğine uyarak CHP ile ittifak yapmıştır. Bu ittifakın sonunda beklenen başarı gerçekleşmemiştir. Bu verilerden yola çıkarsak şimdilik yeni bir ittifak oluşturmanın gerekli olmadığı düşüncesini taşımaktayız. Partimiz yerel seçimlere tek başına girmek için çalışmalarına devam etmektedir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.