Tarım işçilerinin çadırları yandı

Karacabey Gönü Köyü’nde tarım işçilerinin kaldığı 8 çadır önceki gün çıkan yangında kül oldu. Olayda can kaybı yaşanmazken 20 bin YTL’lik maddi hasar meydana geldi.
Önceki gün çıkan yangında 21 çadırın kurulduğu Gönü Köyü altında büyük bir facia TİGEM işletmesinin yangın söndürme ekibi ve Karacabey Belediye’sinin müdahalesiyle önlendi. Şırnaklı tarım işçilerinin tarlada çalıştığı sırada yaşanan olayda can kaybı olmaması ise yüreklere su serpti. Şırnak’tan tarım işçiliği yapmak için gelen ve 3,5 aydır Gönü Köyü’nde bulunan 7 ailenin tüm umutları yangında kül oldu. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangının diğer çadırlara sıçramaması ise Karacabey TİGEM İşletmesinin Yangın Söndürme Ekibi tarafından önlendi. Naylon çadırların etrafına döşenen sazların tutuşmasıyla meydana gelen yangının 20 bin YTL’lik maddi hasara yol açtığı kaydedildi.
Şırnaklı tarım işçilerinin kafile başkanı Edip Genç, yangın sonrası 20 kişinin kalacak yer sorunuyla karşı karşıya kaldığını ve bu ailelerin elerinde avuçlarında ne varsa hepsini kaybettiğini belirtti. Genç, 100 kişilik kafileden 20’sinin şu anda barınma sorunu olduğu söyleyerek, “Önceki gün meydana gelen yangında 7 ailenin çadırı kül oldu. Yangının diğer çadırlara sıçraması büyük bir şans. Şu anda 20 kişinin başta barınma, giyecek ve yiyecek sıkıntısı çekmekte. Bu ailelerin tüm eşyaları yangında kül oldu. Olaydan sonra Kaymakamlıktan yardım talebinde bulunduk. Sosyal Yardımlaşma Derneği Fonu’ndan 2 bin 500 YTL yardım yapılacağı sözünü Kaymakamımızdan aldık. AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’da bize yardım yapacaklarını ifade etti. Kaymakamımıza ve AKP İlçe Başkanı Halit Türkkan’a gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.
Genç, yangında tüm eşyalarını ve birikimlerini kaybeden ailelerin yaralarının sarılması için acilen giyecek, çadır ve yiyecek yardımına ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.