Terzioğlu: “Millet paranoyada”

Saadet Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, önceki gün Temmuz ayı divan toplantısını gerçekleştirdi.
Parti lokalinde gerçekleşen divana top-lantısına çok sayıda partili katıldı. SP İlçe Başkanı Ha-mit Çavdarlı’nın açış konuşmasının ardından Teş-kilatlanma Sorumlusu Z. Abidin Koçak, yönetim kuru-lu adına Temmuz ayı faaliyet raporunu okudu.Daha sonrasında ise İl Yönetim Kurulu üyesi Selim Sait Terzioğlu partililere sesledi. Terzioğlu, sıkıntılı bir dönemden geçildiğini belirterek, “Türkiye’nin durumu 500 milyar dolar iç ve dış borç, ithalat 170 milyar dolar, ihracat 107 milyar dolar, cari açık günden güne büyümekte, ilginç olan bir durumdur ki merhum Ecevit döneminde 85 milyar dolar dışarı çıktı diye kriz yaşamıştık. Şuanda ise bu rakam dört katı ve gizli bir kriz yaşanıyor aslında. İnsanların maddi değerleri ellerinden alındığı gibi manevi değerlerine artık el uzatılmaya başlanmıştır.
Peygamber Efendimiz (SAV) diyor ki; “İki günü eşit olan aldanmıştır.!”, iki günün farklı olmasından da artık vazgeçtik artık. Fakat maalesef insanlar manevi anlamda her gün kayıpta. Samimi bildiğimiz kardeşlerimiz bile hiç anlamadan kendilerin kredi borçları içinde buluvermişlerdir.
Bu durum zenginde de, fakirde de paranoya ya sebep oluyor. İnsanlar trafikte artık neden solladın, neden selektör yaptın, neden korna çaldın diye bir birlerine zarar verebilecek konuma gelmişlerdir. Bu durum bana göre paranoya dır. Bunların sebebi tabiî ki insanların maddi ve manevi kayıplarıdır. Bu durumu düzeltebilmek için önce ahlak ve maneviyat diyerek, değerlerimize sahip çıkmamız gerekir.
Bu manevi değerler çerçevesinde birlik ve beraberlik içerisinde olursak, insanların iyiliği, refahı, hem dünya ve de ahiret için alışabilirsek hem paranoyadan kurtuluruz hem de bu birlik ve beraberlik içinde ülkenin kurtuluşuna yardımcı oluruz”dedi.
Ayrıca divana katılan İlçe Müfettişi Mustafa Fırat kısa bir konuşma yaparak ülke gündemine değindi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.