Karacabeylilerden 430 öğrenciye karşılıksız burs

Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Belediyesi’nin teşvikleri ile 2 yıl önce kurulan Dayı Karacabey Derneği’nin Başkanı Abdullah Yalazı ve Genel Sekreter Erdinç Özer’i önceki gün makamında kabul ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Ali Özkan, derneğin yaklaşık 430 üniversite öğrencisine karşılıksız burs vermesinin yanı sıra; yılda 500 bin lira tutarında da yardım yapmasının, büyük bir başarı olduğunu kaydetti.
Bu başarıyı yakalayan başka ilçe yok
Ziyarette; ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardımlar, yiyecek ve zorunlu ihtiyaç yardımı, iftar yemeklerinin sunulması, ilaç masraflarının karşılanması, tekerlekli sandalye verilmesi, yaklaşık 430 üniversite öğrencisine karşılıksız burs verilmesi gibi çalışmaların, tüm Karacabey halkının yardımlaşma konusundaki duyarlılığın en güzel kanıtı olduğuna ve Türkiye genelinde de benzerinin çok az olduğuna vurgu yapıldı.
Amaçlarının, veren el ile alan eli buluşturmak ve önümüzdeki dönemde, tüm hayırseverlerin de katkıları ile bu çalışmaların daha da geniş kitlelere ulaşması olduğunu kaydeden Dayı Karacabey Derneği Başkanı Abdullah Yalazı da belediyenin dernek yönetimine sunduğu katkılar için tüm Karacabeyliler adına Başkan Özkan’a minnettar olduklarını kaydetti.
Karacabeyli hayırseverlere teşekkür ve takdir
Derneğin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren ve yardımlaşmanın Türk toplumunun en güzel hasletlerinden biri olduğuna vurgu yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, Karacabey’de yıllardır böylesine önemli bir hayır kurumunun eksikliğinin önemli ölçüde hissedilmesinden ötürü göreve gelir gelmez, Dayı Karacabey Derneği’nin kuruluşunu gerçekleştirdiklerini söyledi.
Karacabey’e gönül veren herkes taşın altına eline koymalı
İlçenin mevcut potansiyel kaynaklarının kendi dönemlerinde harekete geçirildiğini ve tüm yönlerden Bursa’da ses getiren bir ivmelenme yakalandığını dile getiren Başkan Ali Özkan, Karacabey’deki tüm kamu ve özel kurum ve kuruluşların da benzer kampanyalar için taşın altına el koymaya davet ederken Karacabey’in bu sayede çok daha güçlü hale geleceğine işaret etti.
Ali Özkan: ‘Başarının temelinde çözüm odaklı çalışma yatıyor’
İhtiyaç sahiplerine yılda 500 bin lira tutarında yardım yapılmasının küçümsenmeyecek bir başarı olduğunun altını çizen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; “Akılcı yönetim anlayışı ile borç sarmalından çekip aldığımız ve güçlü bir finansal yapıya kavuşturduğumuz belediyemiz, büyük ölçekli projeleri de bir bir hayata geçiriyor. Bu başarılı performansın altında da kentin geçmişten bu yana var olan potansiyelinin harekete geçirilmesi ve güçlü bir planlama ile çözüm odaklı çalışmalarımız yatıyor. Tüm yönleri ile örnek gösterilen, kalkınmış bir kent hedefine de tüm ilçe halkı ile birlikte kararlılıkla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.