Suçlular nefes almakta zorlanacak!

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Karacabey’de 500 polisin katılımıyla “Huzur Operasyonu” gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle geçtiğimiz Cuma akşamı Karacabey’de ilk kez yapılan geniş çaplı operasyon halk tarafından memnuniyetle karşılanırken, bu uygulamanın sık sık yapılması istendi.
İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ın talimatıyla, huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Bursa genelinde belirli aralıklarla operasyonlar düzenleniyor. Bu kapsamda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 500 polisin katılımıyla Karacabey’in bazı noktalarında ‘Huzur Operasyonu’ yapıldı. Operasyonda narkotik köpeği Alfa da yer aldı.
Gruplara ayrılan ekipler, ilçe merkezinin girişinde, şehir merkezinde ve belirlenen bazı noktalarda şüpheli gördükleri çok sayıda kişiye üst araması yaptı, kimliklerini sorguladı. Şüpheli araçları durdurarak arama yapan ekipler, içlerindeki kişileri de kontrol etti.
“Memleketimizi bu uyuşturucu illetinden hep birlikte kurtaracağız”
Daha sonra Karacabey Cumhuriyet Alanı’nda bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Osman Ak, “Memleketimizi bu uyuşturucu illetinden ve yanlış insanlardan da kurtaracağız. Bizler sokakta olacağız. Sizler de bizim yanımızda olacaksınız. Bu sorunların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Operasyon ve uygulamalar bundan sonra da sıklıkla devam edecek. İlçelerde zaman zaman böyle şok uygulamalar yapacağız. Düşmana korku, dosta güven vereceğiz. Bundan böyle suçlulara nefes aldırmayacağız. Dostlar için buradayız. ” dedi.
‘Topyekün seferberlik şart’
İl Emniyet Müdürü Ak’a eşlik eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, böylesine önemli bir uygulama için emniyet güçlerine teşekkür etti. Karacabey halkının ‘Huzur Operasyonu’ndan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özkan, “İlçemizde bu uygulamayı gerçekleştirmenizden dolayı çok memnun olduk. Uyuşturucu başta olmak üzere her türlü suçlardan topyekûn bir seferberlikle kurtulabiliriz. Sadece polisiye tedbirlerle bu konuda mücadele etmenin mümkün olmadığı düşüncesindeyim. Ailelere, eğitim camiasına, toplumumuzun her kesimine bu noktada büyük görevler düşüyor.” diye konuştu.
‘Halk uygulamadan memnun’
Operasyonun start verilmesiyle birlikte ilk önce büyük şok yaşayan ve ne olduğunu anlayamayan ilçe halkı, Cumhuriyet Alanı’ndaki uygulamaları meraklı gözlerle izledi. Böyle bir uygulamadan dolayı İl Emniyet Müdürü Osman Ak nezdinde tüm emniyet teşkilatına teşekkürlerini ileten ilçe halkı, “Bu tür operasyonların sık sık yapılmasını istiyoruz. Polisimiz, askerimiz bizim gururumuz. Vatandaş olarak onlara her türlü katkıyı vermeye hazırız. İlçemizin daha da güvenli ve huzurlu olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.