Karacabeyliler Mahalle Polisiniz her an yanınızda!

Türkiye genelinde uygulanan ve Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin adı altında başarıyla faaliyetlerini sürdüren ‘Mahalle Polisliği’ hizmeti tüm hızıyla devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, mahallelerde ki her türlü sorunun hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması için, e-devlet kapısı www.turkiye.gov.tr internet adresinden halkın ‘Mahalle Polisi’ne erişerek hizmetten faydalanmasını sağladı.
Vatandaşların mahallelerinde görev yapan, topluma yakın bir anlayışla hizmet sunmayı amaçlayan Toplum Destekli Polislere internet üzerinden de ulaşılabilmeleri için, güvenlik hizmetlerine katılım ve destek sağlamak üzere geliştirilen Web üzerinden Mahalle Polisine Erişim Projesi başarıyla ilçede de hizmetini sürdürüyor.
Mahalle Polisliği uygulaması Karacabey ilçe merkezinde bulunan toplam 21 mahallede, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli Polis Memurları tarafından yürütülüyor. Vatandaşlar, e-devlet kapısı www.turkiye.gov.tr internet adresinden “Toplum Destekli Polislik Mahalle Polisi Hizmeti”yle kendi mahalle polisine ulaşarak, istek, öneri ve şikâyetlerini mesaj yoluyla gönderebiliyor.
Karacabey Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde ‘Mahalle Polisliği’ adı altında başarıyla görev yapan Polis Memurları, toplumu ilgilendiren her türlü konuda bilgi vermeye hazırdır ve donanımlı. Bu projeyle her Karacabeyli vatandaşın oluşabilecek suç ve suç unsurlarını önleyebilecek şekilde mahallelerindeki güvenlik sorunlarını çözmek için görevlendirilmiş bir mahalle polisi var. İlçe halkı mahallesi ile ilgili her türlü öneri, istek ve suç teşkil eden şikâyetlerini e-devlet kapısı www.turkiye.gov.tr internet adresinden “Mahalle Polisi”ne bildirebiliyor. Mahalle polisi aynı zamanda vatandaşın en yakın güvenlik danışmanı hizmetinde de görev yapacak. Örneğin, mahalledeki sokak lambalarının yanmaması halinde bile her türlü sıkıntı ve şikâyetler Mahalle Polisi’ne internet yoluyla ulaştırabilinecek. Mahalle Polisi’de sıkıntıyı ilgili mercie aktararak sorunu çözüme kavuşturmakla yükümlü olacak.
Vatandaşların mahalleleriyle ilgili her türlü öneri ve suç teşkil eden şikâyetlerini internet üzerinden ulaştırabilmeleri için ilk önce E-devlet şifreleri olması gerekiyor. E-devlet şifresini daha önce almayanlar için tek yapması gereken, kimlik ile beraber Karacabey PTT Müdürlüğü’ne giderek 2 TL karşılığında ilk e-devlet şifresine sahip olmalarıdır. Daha sonra www.turkiye.gov.tr internet adresinden TCK No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmalıdır. Açılan sitede sol üst tarafta bulunan e-Hizmetler butonuna tıklanarak, sayfanın Emniyet Genel Müdürlüğü bölümünde yer alan ‘Toplum Destekli Polislik Mahalle Polisi Hizmeti’ kısmından İstek, Öneri ve Şikayetler adı altında belirtilen alan doldurularak mahalle polisine ulaşılacaktır.
Mahalle Polisliği Nedir?
Yaşadığınız mahalleyi daha güvenli kılmak adına özel eğitimden geçirilerek görevlendirilmiş, bu amaçla başta mahalle sakinleri olmak üzere sorunun çözümünde sorumluluk alması gereken tüm kurum ve kuruluşlarla irtibat kuran ve zaman zaman da mahalle toplantıları yaparak sizleri bilgilendiren, özel üniformalı, motosikletli, polis memurlarıdır. Mahalle polisleri; İnsan Hakları, Halkla İlişkiler, Etkili İletişim Teknikleri, Toplum Psikolojisi, Beden dili ve Suç Analizi gibi konularda uzmanlar tarafından özel eğitimden geçirilmiştir. Ayrıca Toplum Destekli Polisler, yerel sorunlara odaklanmıştır. Mahalle Polislerinin yegane görevi, mahallelerini daha güvenli ve yaşanabilir hale getirebilmektir. Bu amaca ulaşabilmek için başta yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile etkileşim halindedir. Toplum Destekli Polislik uygulaması ile getirilen en büyük yenilik; Mahalle Polisliği sistemidir. Sizin mahallenizin güvenlik sorunlarını çözmek için görevlendirilmiş bir mahalle polisiniz vardır. Mahalle polisiniz sizin en yakın güvenlik danışmanınızdır. Polisi ilgilendiren her türlü konuda bilgi vermeye hazırdır ve donanımlıdır.
Mahalle Polisliği Sistemi İle Yapılanan TDP;
-Mahallesindeki güvenliği tehlikeye düşürebilecek eksikleri ve sıkıntı yaratan durumları tespit edip gidermeye çalışır.
-Eğer eksiklik başka bir kurumdan kaynaklanıyorsa o kurumları da harekete geçirir.
-Mahallesinde yaşayanları bilgilendirmek için bilgisayar destekli sunumlar yapar.
-Geleceğimiz olan çocuklarımızı bilgilendirmek için okullarda paneller düzenler, veli toplantılarına katılır.
-Herhangi bir suçtan dolayı mağdur olan vatandaşlarımıza destek olur, yasal süreçle ilgili bilgi verir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.