Bursa’nın yeni başkanı Alinur Aktaş

Recep Altepe’nin istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde AK Parti’nin adayı olan Alinur Aktaş 75 oyla seçildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la bir araya geldi. Yapılan istişareler sonucunda Bursa’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı’nın İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş olması kararlaştırılmıştı.
CHP Belediye Meclisi’ni terk etti
CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ ise istifanın tehdit ve cebirle yapıldığını söylemesi üzerine mecliste gergin anlar yaşandı. CHP gurubu yaşanan tartışma sonrası seçim öncesi Büyükşehir Meclisi’ni terk etti.
AK Parti adına yeniden söz isteyen Barutçuoğlu, ” Demokrasinin gereğini yerine getiriyor. Muhalefete de saygı duyuyoruz” dedi.
AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya “Recep Bey’den boşalan belediye başkanlığı ile ilgili istişareler gerçekleştirdik. Üç arkadaşımız temayülde ortaya çıktı. Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Alinur Aktaş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını kararlaştırdık. Allah hayırlı etsin.
Bugün Hakkari Şemdinli’de şehit olan 8 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Rabbim Bütün şehitlerimizi rahmetle muamele eylesin
Tarih, kültür şehri, ekonominin motor şehri. Bugün hem üzüldük hem çok sevinçliyiz. Ak Parti’nin öncü şehirlerinden birisi Bursa. Bu şehire bugüne kadar kim bir çivi çaktıysa Allah razı olsun. Başta Recep Altepe olmak üzere bütün hizmet arkadaşlarımızı hayır ve minnetle anmak istiyorum. Basında bu süreç tartışıldı. Ak Parti reformcu bir parti, ilkleri gerçekleştiren ezber bozan bir parti. Temel hak ve hürriyetlerle ilgili hiç birimizin hayal edemeyeceği şeyleri gerçekleştirdik. Düne kadar üniversitelere kızlarımız başörtüsüyle gidebilir mi düşüncesinden bugün parlamentodan kamu kurumlarına kadar başörtüsü meselesini çözen bir partiyiz. Çalışma hayatıyla ilgili hayal edilmeyenleri gerçekleştirdik. Gençlerin seçme seçilme yaşını 18’e indirdik. Bu süreç bizim hakim partilerin gerçekleştirdiği anlayışı ortaya koymaktadır. Ak Parti değişim ve gelişimi önceleyen büyümeyi sağlayan motor bir güç olduğu için iktidarda. Biz halkın değişim ve reform taleplerine sürekli ses veren dikkate alan partiyiz. Belediyelerde yaptığımız değişim tamamen buna ait. Belediye Başkanının sosyal medya bazı yayın organlarında çekiştiren arkadaşlar var. Bunu lütfen yapmayalım. Bu bir talepti. Belediye Başkanları ile ilgili talebi gerçekleştirirken, belediye ile ilgili reformları 2004 yılından beri gerçekleştirdik.
Belediye sistemini kökten değiştirecek adımı atacağız. Gelişim ve değişim en büyük gayretimiz ve hedefimiz. Belediyelerdeki gelişim ve değişimi dikkate aldığımızda, biz belediye başkanlarının yaşadıkları şehrin talebini dikkate alması önemli. Ak Partinin her belediyesi, mali, yatırım, personel harcamaları açısından sürekli takip edilmektedir. Kamuoyundaki reytingleri, halkın beklentileri, belediye teşkilatları takip edilmektedir. Seçimle geldiler seçimle gitsinler eleştirisi var. Anayasada var. İçişleri Bakanlığı’nın denetimi var. Mali açıdan Sayıştay denetimi var. Meclis açısından kendi meclislerince denetim yapılmaktadır. 4 parametreden yola çıktığımızda biz belediye başkanlarımızdan şehrin hukukunu korumalarını, kurumun hukukunun korumalarını, partinin hukukunu korumalarını istiyoruz. Ak parti dedikoduların partisi olmadığını gösterdi. İftiralar sosyal medya, köşelerinden kalem sallayanlara ahkam kesenlere fırsat vermeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Aslolan millete sevdamız, bunun için kim gayret gösteriyorsa onunla birlikteyiz. Recep Altepe’den boşalan Büyükşehir Başkanlığı ile ilgili teşkilatla istişaremiz gerçekleşti. 3 arkadaşımız temayülde ortaya çıktı. Partimizin üst kurullarına sunduk. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza arz ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle İnegöl Belediye Başkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı uygun görüldü. Kendisine Ak Parti grubun adına hayırlı olsun diyorum. Devralacağı görevi en iyi şekilde sürdüreceğine inanıyorum. Ak Partide süreç bayrak yarışı gibidir, tıpkı olimpiyatlarda olduğu gibi bayrağı alır bir sonrakine devreder. Ak Partide bayrağı alıp bir sonrakine devam eden onunla koşmaya devam ediyor. 11 milyon Ak Parti ailesi koşmaya devam ediyoruz. Gücümüzü bundan alıyoruz. ”
Alinur Aktaş ise konuşmasında şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, başbakanımıza, başbakan yardımcımıza, bu mutlu günümüzde yanımızda olan sayın genel başkan yardımcımıza, il başkanımıza, meclis üyesi arkadaşlarımıza, tüm teşkilat mensuplarımıza bizleri bu göreve layık gördükleri için yürekten teşekkür ederim. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğildiğimizi de ifade etmek istiyorum. Yeni bir süreci yaşıyoruz. Daha önce görev yapan arkadaşlarımızla birlikte Recep Altepe’ye de yaptıklarından ötürü çok teşekkür ediyorum.
Yeni bir süreci ülke olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bu süreci halka hizmet yarışında bayrak değişimi olarak görüyoruz. Bursalı hemşerilerimizin gönüllerine talibiz. Bu kadim şehre hizmet etmiş ilk Bursa Belediye Başkanımız Sadrettin Efendiden başlayarak, büyüğüm hocam rahmetli Hikmet Şahin, son belediye başkanı ağabeyim büyüğüm Recep Altepe’ye taş üstüne taş koydukları için şükranla minnetle anıyorum. Bursa bir sevdadır, Bursa bir aşktır. Bursa evliyalar padişahlar şehridir. Bursa büyük kuruluşa şahitlik etmiş cihan imparatorluğunun ilk başkentidir. Halka hizmetkar olmak dışında başka bir düşüncemiz yok. Gücümüzü halktan aldık. Bu işin neferleri olarak bizlerin düsturudur. 17 ilçemiz var. Her karışına önem ve değer vereceğimizi, başkan arkadaşlarımızla planlayacağımızı ifade etmek istiyorum. 25 yıllık eşime, çocuklarıma teşekkür ediyorum. Annem ne olursun oku, bu memlekete hayırlı evlat ol derdi. 47 yıl kulaklarımı çınlattı. Rabbim hem annemi, hem de tüm rahmeti rahmana kavuşmuş annelerimizin mekanını cennet eylesin”
Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 75 oy alan AK Parti’nin adayı Alinur Aktaş seçildi.
Bursa Büyükşehir’in yeni başkanını belirleme noktasında Kanun Hükmü gereğince, Karacabey’den 6 Büyükşehir Meclis Üyesi de oylamada yer aldı. Buna göre Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra, AK Parti Meclis Üyeleri Gülten Kapıcıoğlu, İsmail Ülker ve Murat Avinç, MHP Meclis Üyeleri Hüsnü Doğruoğlu ve Adnan Akın bu tarihi oylamada sandık başına gitti.
Alinur Aktaş kimdir?
1970 İnegöl doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl’de tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunu. Uzun yıllar İnegöl Mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı.
Aynı zamanda Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir olan Aktaş, İnegöl Ak Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanı seçildi.
Ortaya koyduğu projelerle İnegöl’ün en zor sorunları için çözümler üretti. Öncelikle mevcut İnegöl’ü yeniledi. Mevcut İnegöl’ün doluluğunu dikkate alarak, yerleşim alanı dışında 150 bin nüfuslu Yeni İnegöl’ün temellerini attı. Kent Müzesi, Kapalı Semt Pazarı, Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu, Yenilenen Oylat ve özellikle Modef Fuarları ve Mobilya İhtisas OSB Projeleri ile şehir ekonomisine yön vermesi, Dev arıtma tesisi projesi, Umuteli, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi, Yeşil Enerji gibi hizmetleri ile birçok ilke imza attı.
Özellikle çocuklar ve gençlere yönelik çalışmaları ile de dikkat çeken Başkan AKTAŞ, ulaşımdan kentsel dönüşüme, eğitimden sağlığa ve spora, alt yapı hizmetlerinden üst yapı hizmetlerine kadar her alanda, her yaşa çözüm üreten çalışmalarıyla Marmara Bölgesi’nde iki defa yılın ilçe Belediye Başkanı seçildi. Özellikle eğitime verdiği destekler ile “Eğitim Gönüllüsü Başkan” sıfatı ile anılıyor.
Genç, dinamik, çalışkan bir başkan olarak halkla birlikte, halkı için büyük hizmetlere imza attı. “Yüreğimizde insan sevgisi, hayallerdeki İnegöl’ü kurmak için çalışıyoruz” sözleri ile hizmetlerini özetleyen Alinur Aktaş, İngilizce ve Arapça biliyor. Aktaş, Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.