‘Karacabey Belgeseli’ tanıtılıyor

‘Karacabey Belgeseli’ tanıtılıyor
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın kültür hizmetleri kapsamında hazırladığı “Karacabey Belgeseli” yarın akşam ger-çekleştirilecek bir kokteyl ile tanıtılıyor.
 Uzun bir çalışma sonrası kayıt altına alınan çekimler yaklaşık 1,5 yıl önce yapıldı. TRT’nin eski spikerlerinden Mesut Mertcan’ın anlatımıyla izleyicileri yıllar öncesine götüren belgeselin yönetmenliğini Serap Gedik, Genel Yönetmenliğini Deniz Yayın yaptı.
Belgeselde, ‘Karacabey Türküsü’ kayıt altına alınan ‘Mavi Yelekli Yarim’in TRT repertuvarına girişi kısa bir öyküyle canlandırılırken, oyunda Karacabey’in tanınmış simaları rol aldı. Belgesel için özel olarak hazırlanan özgün müzikler Gündoğar tarafından bestelenirken, ‘Mavi Yelekli Yarim’ türküsü de ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz tarafından seslendirildi.
KTSO binasında saat 20.00’de gerçekleştirilecek olan kokteyl sonrası 21.00’de konuklara izlettirilecek olan Karacabey Belgeseli, Yunan işgali sonrası ilçenin bugüne gelene kadar yaşadığı zorlukları gözler önüne seriyor.
Belgeselin profesyonel bir ekip çalışmasıyla kayıt altına alındığını belirten KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, görüntülerin gelecek nesillere nereden nereye, nasıl gelindiğini zamanın tanıklarıyla yapılan röportajların damgasını vuracağını söyledi.
Belgeselin yarın saat 15.00’te sinemada ilköğretim öğrencilerine de gösterileceğini duyuran Özer Matlı, daha sonra tüm okullara bu çalışmanın birer örneğinin hediye edileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.