Cumhuriyet’in basket şovu

Cumhuriyet’in basket şovu
Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun onuncusunu düzenlediği “Sokak Basketbolu” önceki gün şenlik havasında sona ererken, tadının damağımızda kaldığını söylemeliyiz.
ADD’nin “İşgal altında” olmadığı dönemlerde başlattığı etkinliği başarıyla sürdüren Cumhuriyet’in yöneticilerini, öğretmenlerini alkışlamak gerekir.
Öğrencinin sosyalleşmesi ve özgüven kazanmasında yüzde yüz etkili olan bu güzel organizasyonla eğitim-öğretimin taçlandığını görmemiz bilmem ADD’yi iflas ettirenleri utandırır mı?
“İşgalcileri” kenara çekelim de, asıl konuya girerek Cumhuriyet Bahçesi’nde açan çiçeklerin güzelliklerini anlatalım:
İki gece konuk olduğum basket şenliklerine nereden bakarsanız bakın tam not verirsiniz.
Okul Müdürü İsmail Şen aktardı: Dokuz gün süren “Sokak Basketbolu”nun içinde 4-5-6-7-8’nci sınıflardaki öğrencilerin hemen hemen tümü yer alıyor.
Ne güzel değil mi?
Düşünebiliyor musunuz, çocuklarınız olası tehlikelerden uzaklaştırılarak spora yönlendiriliyor. Üstelik daha sağlıklı eğitim alıyor.
Göz kamaştıran bu etkinlikte; Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Uçar ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Reşat Karaoğlu lokamatif görevi yapıyor.
Öğrencilerin basketbol oynayabilmek için Eylül’de başlayan heyecanı, her gün biraz daha büyüyerek Mayıs’ın son haftasına değin sürüyor. 8 ay boyunca fiziksel ve psikolojik hazırlık yapan minik basketçiler pota önünde büyük bir rahatlama yaşıyor.
Derslerin temposunun düştüğü, öğrencilerin genellikle yorgunluk atmak amacıyla parklara kaçtığı bir dönemde enerjilerini Cumhuriyet Bahçesi’nde boşaltan çocuklar, elbette ki çok daha fazla şanslılar.
Zaman ve zamanlamayı en iyi şekilde değerlendirmek buna denir.
Miniklerin, birbirinden güzel heyecanlı karşılaşmalarını zaman zaman nefeslerimizi tutarak izledik.
Cumhuriyet’çiler, 9 gün boyunca sergiledikleri basket şovla gövde gösterisi yaptılar. Üstelik yetersiz alana yüzlerce taraftar çektiler.
Bu arada, bahçenin biraz daha büyütülmesi gerektiğinin mesajını verdiler.
Gösterileri izleyenlere “Bundan iyisi can sağlığı” dedirttiler. Kaçıranları ise gelecek yıla hazırlanmaları yönünde uyardılar.
Basket şov organizasyonunda emeği geçen yöneticileri, öğretmenleri, işçileri, memurları içtenlikle kutluyorum.
Teşekkürler Cumhuriyet İlköğretim Okulu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.