Karacabey Belediyesi gücüne güç katıyor

Karacabey’de araç filosuna yeni otobüs eklendi, şoför koltuğuna Başkan Özkan geçti

• Karacabey Belediyesi araç filosunu yenilemeye ve güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak belediye filosuna dahil edilen otobüs ile ilçede hem sosyal hem kültürel hem de sportif faaliyetler başta olmak üzere vatandaşların ulaşım hizmetinden faydalanması sağlanacak. Önceki gün belediye binası önünde sergilenen otobüsün koltuğuna bu kez Belediye Başkanı Ali Özkan geçti.

Karacabey Belediyesi, araç filosunu zenginleştirmeye devam ediyor.

Son olarak belediye filosuna dahil edilen otobüs ile ilçede hem sosyal hem kültürel hem de sportif faaliyetler başta olmak üzere vatandaşların ulaşım hizmetinden faydalanması sağlanacak.

“İlçemize güçlü bir hizmet için ulaşım araçları önemli bir etken” diyen Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’in yüzölçümü en geniş ilçelerden biri olduğunu belirterek, ulaşım araçlarının bu noktada da hizmet götürmek için gerekliliğinin altını çizdi.

Titiz çalışma ve en az maliyetle adımlar atılıyor

Göreve geldikleri günden itibaren araç filosunu titizlikle elden geçirdiklerini kaydeden Özkan, “İhtiyaç dâhilinde olan araçları hızlıca filomuza dâhil ettik. Ancak bunları yaparken, üzerinde çalışıp en az maliyetle adımlarımızı attık” dedi.

Bir önceki açıklamasında Başkan Özkan, kiralama yerine yapılan satın almalar ve yatırım teşvikleri ile belediyenin daha az maliyetle bu araçları edindiğini belirtmiş ve “Bu konuda mesai arkadaşlarımızla sıkı bir hazırlık yaptık. 65 milyon TL’lik bir alım yapmışız şimdiye kadar. Kiralama yerine satın alarak, 3 yılda bu araçların kendini amorti etmesini sağladık. Birçok belediye bildiğiz gibi bunları kiralama yoluyla elde ediyor. Biz kiralama yerine satın aldığımız araçlar ile 3 yılda bu araçların kendini amorti etmesini sağlamış oluyoruz. Bunları bir 3 yılda daha kiralamaya devam etsek, 72 milyon daha ödeyeceğiz. Genel bir hesaplama ile güncel rakamlarla bu araçları 10 yıl kiraladığımızda da yaklaşık 240 milyon TL gibi kiralama bedeli ödememiz gerekiyordu. Bu, yılda 24 milyonluk bir kiralama bedeline tekabül ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

Özkan direksiyon başında

Başkan Özkan, son olarak filoya dahil edilen otobüsü bizzat kullanıp şehir turu yaptı.

Özkan’ı direksiyon başında gören vatandaşlar şaşkınlıkları gizleyemezken, Başkan Özkan da şoför koltuğundan vatandaşları selamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.