‘Kaldırım İşgali’ne göz yumulmayacak!

*Karacabey’de, kaldırım işgalleri ile kahvehane önlerine sandalye konulmasını engellemeye yönelik tedbirlerin titizlikle uygulanmaya devam edileceği açıklandı.
*Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesinin belediyeye verdiği mücbir yetkinin, müsamahasız kullanılacağının altı çizilirken, karara uymayanlara yönelik 250 TL’den başlayan cezaların da titizlikle uygulanma konusunda kararlılık vurgusu yapıldı.

Karacabey’de son dönemde modernleşme adına elde edilen önemli gelişmeler ile paralellik göstermeyen kaldırım işgalleri konusu, gündemdeki yerini korumaya devam ederken, Karacabey Belediye Zabıta Müdürlüğü’nden kuralların uygulanmasına yönelik kararlılık mesajı geldi.
Kaldırım işgalleri ve kahvehane önlerine sandalye konulması konularındaki keyfi uygulamaların sonlandırılması adına alınan tedbirlerin, titizlikle uygulanmaya devam edeceğinin altını çizen Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Genç, bu konuda işyeri sahiplerinden anlayış ve sorunun takibi adına ilçe halkından da destek bekledikleri vurgusunda bulundu.
Kaldırım işgaline geçit yok!
İlçede yayaların kullanıma açılan kaldırımların, esnaf ve araçlar tarafından işgal edilmesine kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğine dikkat çeken Genç; Kabahatler Kanunu’nun 38’inci maddesinde belediyeye verilen mücbir yetkinin, müsamahasız kullanılacağını ve caydırıcı amaç güden cezaların da 250 TL’den başladığını ifade ederek, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.