Balık ölümlerine sebep olan fabrika belirlendi

Karacabey’de Canbalı Deresi’nde son dönemde yaşanan balık ölümleri tehlikeli boyuta ulaştı. Balık ölümleri ile ilgili açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, konuyla ilgili başlattıkları soruşturmanın tamamlandığını, balık ölümlerine neden olan fabrikanın Balıkesir sınırlarında olduğunu söyledi.
Vali Küçük’ün belirttiği fabrikanın bir süre önce üretime yeniden başlayan Susurluk Şeker Fabrikası olduğu öne sürüldü.
Karacabey’de Canbalı Deresi’nde bu yıl içinde üçüncü kez tekrarlanan toplu balık ölümleri Doğader tarafından protesto edilirken, Bursa Valiliği’nin konuyla ilgili başlattığı soruşturmanın tamamlandığı ortaya çıktı. Vali İzzettin Küçük, dün katıldığı bir toplantı sonrası konuyla ilgili olarak, balık ölümlerine sebep olan fabrikayı belirlediklerini belirterek, “Biz soruşturmamızı tamamladık. İsim veremeyeceğim. Bursa sınırlarında değil, Balıkesir’e bilgi verdik” dedi.
Doğader yetkilileri, Vali Küçük’ün ismini vermediği fabrikanın geçtiğimiz haftalarda 3 yıl aradan sonra ürün alımına başlayan Susurluk Şeker Fabrikası olabileceğini öne sürdü. DOĞADER Mustafakemalpaşa Temsilcisi Seyit Ali Geçici; “”Ben, balık ölümlerinin nereden kaynaklandığını kendi imkanlarımla araştırdım: Son olarak Susurluk’ta hizmete giren Şeker Fabrikası’nın olduğu bölgeye kadar gittim. Bundan sonra balık ölümü yok. Vatandaşlar, yıllar sonra açılan fabrikadaki temizlik sırasında kimyasal maddelerin dereye bırakıldığını söylüyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum. Bunun araştırılması, balık ölümlerine son verilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Seyit Ali Geçici dün ise Canbalı Deresi Deresi’nde 60-70 kilo ağırlığındaki dev balıklarında telef olduğu haberini aldık. Canımız yandı” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.