O belgeler için artık Nüfus Müdürlüğü’ne gitmek yok!

*Kişi, Aile ve Nüfus Aile Kayıt Örnekleri ile Yerleşim Yeri Diğer Adres Belgesi artık e- Devlet üzerinden alınmaya başlandı.

Karacabey Nüfus Müdürlüğü yapılan düzenleme ile artık e-devlet kapısı üzerinden vatandaşların Nüfus Kayıt Örneği ile Yerleşim Yeri ve diğer adres belgelerinin çıktısını alarak ilgili mercilerde kullanabileceklerini duyurdu.
Nüfus Müdürlüğü’ne asılan yazıda, e-devletten alınan çıktıların, nüfus müdürlüklerinden alınan belgeler ile aynı hukuki vasfı taşıdığı ifade edildi.
Konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede, “Nüfus Müdürlükleri’ndeki iş yoğunluklarının azaltılması amacıyla 09 Şubat 2017 tarihi itibariyle Kişi Nüfus Kayıt Örneği, 02 Mart 2017 tarihi itibariyle de Yerleşim Yeri ve diğer adres belgelerinin e-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanmıştır.” denildi.
Karacabeyliler’in bu konuya dikkat etmesi istenilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Nüfus Müdürlükleri’ndeki iş yoğunluklarının daha da azaltılması amacıyla Bakanlığımız, 180 günlük eylem planına e-Devlet üzerinden Aile (kişi, eş ve çocuk) ve Nüfus Aile (kişi, eş, çocuk, anne ve baba) Kayıt Örnekleri ve Nüfus Olayları’nın (Doğum, Evlenme, Boşanma, Ölüm, Kayıt Düzeltme, Velayet, Yer Değiştirme, Gaiplik, Vesayet, Tanıma, Soy bağı) paylaşımının yapılması dâhil edilmiştir.
Yapılan çalışmalar 01.08.2017 tarihi itibari ile tamamlanmış ve ilgili Nüfus Kayıt Örnekleri ve Nüfus Olayları’nın e -Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanmıştır.
e-Devlet üzerinden aşağıdaki belgeler alınabilecek
1-Kişi Kayıt Örneği: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
2-Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları ve varsa Eski Eş / Eşlerine (isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
3-Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları, Anne / Babası ve Eski Eş / Eşlerine (isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
4-Yerleşim Yeri Diğer Adres Belgesi: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun Uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 151. Maddesinin 4 fıkrasına gereğince E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup, tüm resmi işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.